דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לא תאמינו שהבראוניז הזה כשר לפסח, צילום: רונן מנגן

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת העוגה:
  • 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • 2 ממיסים מעל בן מארי את השוקולד, החמאה והסוכר עד להמסה מלאה (ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה).
  • 3 מעבירים למערבל מזון, מוסיפים ביצים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 4 מנפים קמח מצה ואבקת אפייה, מוסיפים ומערבלים.
  • 5 מוסיפים את הפקאנים ומערבלים מעט.
  • 6 מעבירים את המסה לתבנית אלומיניום מלבנית משומנת ואופים למשך 20 דקות.
  • 7 מוציאים, מצננים בטמפרטורת החדר לשעה ומעבירים למקרר לשעה נוספת.
  • הכנת גנאש השוקולד תפוז:
  • 1 מרתיחים את השמנת עם גרידת התפוז, שופכים מעל השוקולד, ממתינים כ- 2 דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 2 מוסיפים את הליקר, מצננים ומצפים את הבראוניז.
  • 3 מעבירים למקרר למשך שעה, חותכים ומגישים בטמפרטורת החדר.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אלומיניום מלבנית משומנת בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את ליקר הגרנד מרינייה. המתכון באדיבות רולדין.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)265426
חלבונים (גרם)2.72 4.37
פחמימות (גרם)2947
מתוכן סוכרים (גרם)13.13 21.11
שומנים (גרם)15.72 25.27
מתוכם שומן רווי (גרם)6.61 10.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)72.56 116.66
נתרן (מ"ג)33.9954.64
סיבים תזונתיים (גרם)0.45 0.72
מים (גרם)8.9714.43
ויטמין A (מק"ג)18.7730.17
ויטמין B (מ"ג)0.340.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.99.48
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.17
ויטמין C (מ"ג)0.220.36
ויטמין D (מק"ג)0.240.38
ויטמין E (מ"ג)0.150.25
ויטמין K (מק"ג)0.030.06
סידן (מ"ג)8.6713.93
ברזל (מ"ג)0.280.44
מגנזיום (מ"ג)4.737.6
זרחן (מ"ג)30.3248.75
אבץ (מ"ג)0.280.44
אשלגן (מ"ג)27.1943.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.741.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.671.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.522.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.492.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 32.8% 5.7% 60.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.