דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפה שמרים במילוי גבינות ופלפלים קלויים
מאפה שמרים במילוי גבינות ופלפלים קלויים
מאפה שמזכיר מעט בורקס פיצה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 175 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (8 מכל מאפה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשים בקערה קמח, שמרים, ביצה, מלח, סוכר ומים.
  • 2 לערבל ולהוסיף שמנת, חמאה ושמן, וללוש לבצק רק ונעים.
  • 3 להתפיח כ- 50 דקות.
  • 4 להוריד את האוויר מהבצק ולהתפיח שוב 20 דקות.
  • 5 לחלק את הבצק ל- 4 כדורים (יוצאים סה"כ 2 מאפים).
  • 6 לשטח כל כדור לעיגול.
  • 7 את המילוי להניח באמצע: מתחילים עם רוטב העגבניות (לא צריך לבשל ואם רוצים אפשר גם רוטב קנוי), הגבינות ומעליהן זיתים ופלפלים קלויים למי שאוהב. בצדדים למרוח שמן עם מברשת.
  • 8 לרדד עוד עיגול, להניח על העלה הממולא ולהדק היטב.
  • 9 לסמן עיגול מהודק עם צלחת כדי שהמילוי לא יברח לצדדים.
  • 10 לחתוך רצועות קצרות ולגלגל כל אחת מהן כמו לולאה.
  • 11 להתפיח במשך 10 דקות, למרוח ביצה, לפזר שומשום במרכז ולקשט כיד הדמיון.
  • 12 לאפות במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  • 13 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בפלפלים ירוקים ולא רק באדומים. במקום הפלפלים הקלויים ניתן לקלות חציל אחד או לטגן קוביות חצילים. הזיתים בתמונה הם לקישוט בנוסף לזיתים שבמילוי (לא חובה).
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדנה עטיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)298170
חלבונים (גרם)9.09 5.19
פחמימות (גרם)2916
מתוכן סוכרים (גרם)2.49 1.42
שומנים (גרם)16.52 9.44
מתוכם שומן רווי (גרם)6.24 3.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.080.04
כולסטרול (מ"ג)58.15 33.24
נתרן (מ"ג)720.04411.6
סיבים תזונתיים (גרם)0.67 0.38
מים (גרם)84.2648.17
ליקופן (מ"ג)0.980.56
ויטמין A (מק"ג)72.3441.35
ויטמין B (מ"ג)0.80.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.350.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.777.87
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.04
ויטמין C (מ"ג)66.9538.27
ויטמין D (מק"ג)0.260.15
ויטמין E (מ"ג)0.840.48
ויטמין K (מק"ג)2.761.58
סידן (מ"ג)9252.59
ברזל (מ"ג)0.560.32
מגנזיום (מ"ג)7.834.48
זרחן (מ"ג)33.519.15
אבץ (מ"ג)0.210.12
אשלגן (מ"ג)143.6182.09
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 30% 16.5% 52.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.