דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`ילי קון קרנה מהיר וקל להכנה
צ`ילי קון קרנה מהיר וקל להכנה
תבשיל בשר טחון עם שעועית, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 415 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 ערב לפני משרים את השעועית במים. לאחר ההשריה מוציאים מהמים, מבשלים במים טריים עד לריכוך ומוציאים.
  • 2 מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות, מוסיפים את השום והפלפל החריף ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את הבשר ומבשלים עד להפיכת הגוון לאפור. מוסיפים את העגבניות, הפלפל האדום והשעועית, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 4 מכסים את התבשיל, מחלישים את האש במעט ומבשלים כ- 10 דקות או עד לריכוך הירקות.
  • 5 מוסיפים את שבבי הצ`ילי, המלח, הפלפל השחור והכמון, מערבבים וטועמים.
  • 6 מתקנים טעמים במידת הצורך ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני אוהב להגיש עם טורטיה או אורז מלא שסופג את טעמי התבשיל.

הערך התזונתי לא כולל את שבבי הצ`ילי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון והשריה. זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית השעועית יום קודם לכן.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)36287
חלבונים (גרם)40.39 9.73
פחמימות (גרם)307
מתוכן סוכרים (גרם)8.7 2.1
שומנים (גרם)9.23 2.22
מתוכם שומן רווי (גרם)3.67 0.88
כולסטרול (מ"ג)95 22.89
נתרן (מ"ג)985.66237.51
סיבים תזונתיים (גרם)5.9 1.42
מים (גרם)328.6279.18
ליקופן (מ"ג)5.231.26
ויטמין A (מק"ג)113.4227.33
ויטמין B (מ"ג)12.493.01
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.08
ויטמין B3 (מ"ג)9.432.27
ויטמין B5 (מ"ג)1.310.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.950.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)138.7733.44
ויטמין B12 (מק"ג)3.880.93
ויטמין C (מ"ג)139.1133.52
ויטמין E (מ"ג)2.270.55
ויטמין K (מק"ג)11.172.69
סידן (מ"ג)97.823.57
ברזל (מ"ג)6.991.68
מגנזיום (מ"ג)97.8723.58
זרחן (מ"ג)432.66104.26
אבץ (מ"ג)9.352.25
אשלגן (מ"ג)1,395336.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 10.8% 47.2% 35.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.