דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות לטבעוניים מבטטה ועדשים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 168 גרם למנה\יחידה (קציצות גדולות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים היטב את הבטטות, חוצים לאורך ואופים (כשהחלק הפנימי מונח על התבנית) למשך כ- 40 דקות בחום של 200 מעלות. מצננים ומקלפים את הקליפה.
  • 2 במעבד מזון טוחנים את הבטטות עם שאר המצרכים (שימו לב שהעדשים צריכות להיות מונבטות), טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4 בידיים רטובות יוצרים קציצות ואופים למשך כחצי שעה בחום של 220 מעלות. מומלץ להגיש את קציצות הבטטה והעדשים עם טחינה מתובלת.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורית חן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)245146
חלבונים (גרם)11.79 7.03
פחמימות (גרם)4225
מתוכן סוכרים (גרם)6.93 4.13
שומנים (גרם)3.4 2.03
מתוכם שומן רווי (גרם)0.52 0.31
נתרן (מ"ג)163.4597.53
סיבים תזונתיים (גרם)13.46 8.03
מים (גרם)103.7461.9
ויטמין A (מק"ג)742.95443.29
ויטמין B (מ"ג)1.580.94
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.60.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.610.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.210.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.867.07
ויטמין C (מ"ג)13.88.23
ויטמין E (מ"ג)0.930.56
ויטמין K (מק"ג)2.251.34
סידן (מ"ג)39.7723.73
ברזל (מ"ג)0.890.53
מגנזיום (מ"ג)25.114.97
זרחן (מ"ג)53.3431.83
אבץ (מ"ג)0.350.21
אשלגן (מ"ג)283.07168.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19% 4.8% 16.6% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.