דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח טחינה, פלפלים קלויים, חציל קלוי ושום
ממרח טחינה, פלפלים קלויים, חציל קלוי ושום
ממרח פיקנטי תוצרת בית

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (10-20 מנות (כ- 2-3 כפות ממרח למנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מניחים את שני החצילים על רשת, מנקבים כמה חורים עם מזלג בצידם העליון וקולים בתנור בחום של 250 מעלות לכשעה. מוציאים ומחכים להתקררות.
  • 2 בקערה מכינים את הטחינה: מוסיפים מים בכמות כפולה מכמות הטחינה ומערבבים עד לקבלת ממרח. מוסיפים גם את מיץ הלימון והמלח ומערבבים שנית.
  • 3 חותכים את הפלפלים הקלויים לקוביות ומוסיפים לקערת הטחינה.
  • 4 מוסיפים את תוכן החצילים הקלויים לקערת הטחינה.
  • 5 כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה.
  • 6 טוחנים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם רצוי. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  • 7 מניחים במקרר בצנצנת סגורה לפחות לשעה. נשמר כחמישה ימים עד שבוע בקירור.
  • 8 מורחים על פרוסה או מוסיפים לסלט מוכן או מעל ירקות טריים חתוכים ונהנים!
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6785
חלבונים (גרם)1.67 2.13
פחמימות (גרם)911
מתוכן סוכרים (גרם)1.45 1.84
שומנים (גרם)3.28 4.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.52 0.66
נתרן (מ"ג)281.34357.93
סיבים תזונתיים (גרם)1.54 1.96
מים (גרם)41.3352.58
ויטמין A (מק"ג)0.881.12
ויטמין B (מ"ג)0.430.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.418.15
ויטמין C (מ"ג)1.471.87
ויטמין E (מ"ג)0.180.23
ויטמין K (מק"ג)1.31.66
סידן (מ"ג)35.7345.46
ברזל (מ"ג)0.460.59
מגנזיום (מ"ג)20.3125.84
זרחן (מ"ג)9.1811.68
אבץ (מ"ג)0.370.47
אשלגן (מ"ג)61.7278.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 21.8% 11.1% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.