דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפה פטריות, פלפלים ובצל סגול
מאפה פטריות, פלפלים ובצל סגול
מאפים במלית ירקות טעימה במיוחד

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 173 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן והמלח לקראת הסוף). מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מורידים את האוויר מהבצק שתפח, לשים מעט ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 3 בינתיים מכינים את מלית הפטריות: מטגנים את הבצלים הסגולים בשמן הזית עד שקיפות (הבצלים חצויים ופרוסים לאורכם), מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן עד ריכוך קל. בסוף מוסיפים את הפטריות, מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור, מערבבים דקה-שתיים ומוכן. מצננים מעט.
  • 4 על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 8-10 כדורים, מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 5 משטחים או מרדדים את כדורי הבצק כמו פיתה וממלאים במלית הפטריות.
  • 6 משהים כ- 10 דקות ואופים בחום של 190 מעלות למשך כרבע שעה עד הזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעט שומשום על המאפים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)301174
חלבונים (גרם)6.96 4.03
פחמימות (גרם)4828
מתוכן סוכרים (גרם)3.6 2.08
שומנים (גרם)9.35 5.41
מתוכם שומן רווי (גרם)1.26 0.73
נתרן (מ"ג)516.65299.03
סיבים תזונתיים (גרם)0.61 0.35
מים (גרם)73.642.6
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)15.89.15
ויטמין B (מ"ג)0.320.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.160.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.614.4
ויטמין C (מ"ג)31.4918.22
ויטמין E (מ"ג)0.180.1
ויטמין K (מק"ג)0.850.49
סידן (מ"ג)9.585.54
ברזל (מ"ג)0.190.11
מגנזיום (מ"ג)5.483.17
זרחן (מ"ג)13.447.78
אבץ (מ"ג)0.090.05
אשלגן (מ"ג)79.6746.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 14.4% 10.7% 74%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.