דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוחים וזיגוג אגוזים בטופי
עוגת תפוחים וזיגוג אגוזים בטופי
עוגת תפוחים ואגוזים טעימה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה מקציפים את הביצה עם הסוכר החום וסוכר הוניל, מוסיפים את החלב הפושר, השמן, הקמח המנופה, הקינמון, אינסטנט פודינג הוניל ואבקת האפייה המנופים ומערבבים עד ליצירת בלילה חלקה ומעט דביקה.
  • 2 מוסיפים את התפוחים המגורדים ומערבבים.
  • 3 מרפדים תבנית 20-23 ס"מ בנייר אפייה משומן ויוצקים את הבלילה.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד שהעוגה נאפית אך לא מתייבשת (כחצי שעה).
  • 5 הכנת הזיגוג: מחממים בסיר את החמאה עם הסוכר והדבש עד להמסה. מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומכבים את האש.
  • 6 יוצקים את זיגוג הטופי על העוגה ואופים למשך כ- 12 דקות עד להזהבה (אני אפיתי בתוכנית טורבו 165-170 מעלות).
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 20-23 ס"מ לעוגה.

להשתמש בכוס מדידה אוניברסאלית. זיגוג האגוזים אינו חובה אך מומלץ בחום ובאהבה (להשתמש בערך בכוס וחצי אגוזים - אפשר גם להשתמש באגוזי פקאן). ריח קינמון ותפוחים יהיה בכל הבית + טעם גן עדן. הפעם שדרגתי שוב והוספתי לה זיגוג אגוזים וטופי והעוגה ספגה את טעם הטופי - יאמי יאמי. ניתן להוסיף גם כף ערק (ארק) - משדרג מאוד.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת קאדר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)502307
חלבונים (גרם)8.69 5.32
פחמימות (גרם)6137
מתוכן סוכרים (גרם)28.34 17.35
שומנים (גרם)26.03 15.93
מתוכם שומן רווי (גרם)6.64 4.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)47.14 28.85
נתרן (מ"ג)190.44116.55
סיבים תזונתיים (גרם)1.42 0.87
מים (גרם)38.723.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)12.047.37
ויטמין B (מ"ג)0.610.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.180.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.34.47
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.04
ויטמין C (מ"ג)1.81.1
ויטמין D (מק"ג)0.140.09
ויטמין E (מ"ג)0.240.15
ויטמין K (מק"ג)4.682.86
סידן (מ"ג)54.0833.1
ברזל (מ"ג)1.020.62
מגנזיום (מ"ג)35.9822.02
זרחן (מ"ג)83.6151.17
אבץ (מ"ג)0.760.47
אשלגן (מ"ג)139.4585.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.010.62
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.980.6
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.871.76
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.821.73

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 26.8% 9% 62.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.