דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט פרג ואגסים
טארט פרג ואגסים
טארט פרג ואגסים
שילוב מושלם בין פרג לאגסים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק (שימו לב למידע הנוסף לגבי כמות הבצק):
  • 1 בקערת המיקסר להניח את הקמח, השמרים, הביצים, החלב וסוכר הוניל, להתחיל לערבל, להוסיף את החמאה ולהמשיך לערבל כ- 5-7 דקות. לקראת הסוף להוסיף את המלח וגרידת הלימון.
  • 2 לעטוף את הבצק בניילון לא הדוק.
  • 3 להכניס לקירור למשך כ- 4 שעות לפחות (אני מכינה את הבצק ערב לפני האפייה).
  • הכנת האגסים:
  • 1 מרתיחים את המים עם הסוכר.
  • 2 מוסיפים את האגסים לבישול של כדקה.
  • 3 מסננים ומניחים לקירור בצד.
  • הכנת מילוי הפרג:
  • 1 בסיר מניחים את הפרג, החלב, הסולת והסוכר, ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות עד להסמכה.
  • 2 מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה וגרידת הלימון ומקררים את התערובת.
  • 3 מרדדים חצי מכמות הבצק ומרפדים את תחתית התבנית והשוליים.
  • 4 ממלאים במלית הפרג ומעל מסדרים את האגסים.
  • 5 מרדדים את חצי כמות הבצק השנייה לגודל הגדול מהתבנית ויוצרים חתכים לאורכו. מניחים מעל המלית וחותכים מסביב לצורת התבנית.
  • 6 מניחים להתפחה של כחצי שעה.
  • 7 מורחים ביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות או עד להזהבה יפה של הטארט.
  • 8 לאחר שהטארט יוצא מהתנור אפשר לזגג בסירופ סוכר (מים וסוכר מורתחים).
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית לטארט או תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את הביצה הטרופה וסירופ הסוכר מעל הטארט. כמות הבצק היא ל- 3 טארטים וכמות המלית והאגסים היא לטארט אחד (ולכן הערך התזונתי של המתכון אינו מדויק עבור טארט פרג ואגסים אחד) - אפשר להכין משארית הבצק כל עוגת שמרים בכל מילוי כמו קראנץ`. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)428250
חלבונים (גרם)9.54 5.57
פחמימות (גרם)4929
מתוכן סוכרים (גרם)12.11 7.07
שומנים (גרם)22.33 13.03
מתוכם שומן רווי (גרם)10.24 5.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)88.94 51.91
נתרן (מ"ג)188.71110.14
סיבים תזונתיים (גרם)3.43 2
מים (גרם)50.5829.52
ויטמין A (מק"ג)18.4510.77
ויטמין B (מ"ג)0.670.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.7910.38
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.06
ויטמין C (מ"ג)1.831.07
ויטמין D (מק"ג)0.230.14
ויטמין E (מ"ג)0.380.22
ויטמין K (מק"ג)1.430.83
סידן (מ"ג)219.93128.36
ברזל (מ"ג)1.470.86
מגנזיום (מ"ג)47.1127.49
זרחן (מ"ג)134.6478.58
אבץ (מ"ג)1.170.68
אשלגן (מ"ג)143.1183.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.82.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.722.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.170.68
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.130.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 26.4% 11.3% 58.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.