דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינוח נהדר גם לילדים

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (15-20 קעריות)

  • קעריות הפתיבר
  • פתיבר בטעם שוקולד - אריזת ניילון (250 גרם)
    טחונים
  • מרגרינה בטעם חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (100 גרם)
    מומסת
  • סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
  • קפה נמס - כפית שטוחה (1 גרם)
    לא חובה
  • סוכר וניל - 2 שקיות - סה"כ (20 גרם)
  • מיץ ענבים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • שוקולית - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    ניתן להוסיף לפי הצורך
  • מילוי הפירות
  • סוכר - כוס (179 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מי ורדים - 1/4 כפית - סה"כ (1 מ"ל)
    2 טיפות תמצית ורדים
  • אגס - יחידה בינונית (186 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • אפרסמון - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (314 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • קיווי - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (124 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • תות שדה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (100 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • תפוח עץ עם קליפה - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הפתיבר הטחון עם שאר המצרכים, לאחד לכדור ולחלק אותו ל- 15-20 חלקים שווים.
  • 2 לרפד כל חלק בתבנית שקעים, להדק היטב ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות. להוציא מהתנור ולקרר.
  • 3 לבשל את הסוכר, המים ותמצית הורדים עד להסמכה, להוסיף את הפירות, להמשיך לבשל עד להתרככות ולקרר.
  • 4 לסדר את הקעריות בכלי הגשה ולמלא אותן בפירות.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לזלף מעל דבש או סילאן לפי הטעם ולהשתמש בפירות העונה שאוהבים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. ניתן לעשות שימוש בכל פרי שאוהבים כמובן.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)193197
חלבונים (גרם)1.33 1.36
פחמימות (גרם)3334
מתוכן סוכרים (גרם)16.97 17.27
שומנים (גרם)6.2 6.31
מתוכם שומן רווי (גרם)2.78 2.83
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.04
נתרן (מ"ג)54.6855.64
סיבים תזונתיים (גרם)1.54 1.57
מים (גרם)48.8949.75
ליקופן (מ"ג)0.030.03
ויטמין A (מק"ג)15.2215.48
ויטמין B (מ"ג)0.180.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.763.83
ויטמין C (מ"ג)10.6510.84
ויטמין E (מ"ג)0.170.18
ויטמין K (מק"ג)1.271.29
סידן (מ"ג)5.956.05
ברזל (מ"ג)0.110.11
מגנזיום (מ"ג)5.665.76
זרחן (מ"ג)9.329.49
אבץ (מ"ג)0.040.04
אשלגן (מ"ג)8384.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 14.7% 3.2% 78.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.