דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות סחלב עם פיסטוקים
עוגיות סחלב עם פיסטוקים
עוגיות סחלב עם פיסטוקים
עוגיות מושלמות בטעם סחלב

מצרכים למתכון

55 מנות/יחידות, 12 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת מעבד המזון שמים את הקמח, אבקת הסחלב, אבקת הסוכר, הקוקוס והקינמון. מעבדים לשנייה רק לפיזור המצרכים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים עד לקבלת מרקם פירורי.
  • 2 מוסיפים את הפיסטוקים והביצה, ומעבדים בפולסים עד לקבלת גושים גסים. הפיסטוק גם יעבור עיבוד אבל יישארו חתיכות קטנות וזה מה שאנחנו רוצים.
  • 3 מוסיפים תחילה 2 כפות מים קרים ומעבדים עד לקבלת בצק (יכול להיות שלא תזדקקו לכף הנוספת). הבצק יהיה מעט דביק אבל נוח לעבודה.
  • 4 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. יוצרים שני גלילים בקוטר 4 ס"מ, עוטפים בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה עד שעתיים (עד שהגלילים קפואים).
  • 5 בעזרת סכין חדה פורסים את הגלילים לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים בין עוגייה לעוגייה.
  • 6 אופים בחום של 160 מעלות למשך כ- 13-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים, מתאפקים לא לטעום (כי ברגע שמתחילים עם אחת...) ומהר מעבירים לצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הסחלב. שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה. זמן ההכנה כולל את זמן הקפאת הבצק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)56451
חלבונים (גרם)0.94 7.53
פחמימות (גרם)541
מתוכן סוכרים (גרם)1.88 15.13
שומנים (גרם)3.68 29.53
מתוכם שומן רווי (גרם)2.07 16.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)11.31 90.8
נתרן (מ"ג)3.1525.33
סיבים תזונתיים (גרם)0.32 2.57
מים (גרם)1.4311.48
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.1517.24
ויטמין B (מ"ג)83.810.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.229.79
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.09
ויטמין C (מ"ג)0.030.24
ויטמין D (מק"ג)0.030.2
ויטמין E (מ"ג)0.040.31
ויטמין K (מק"ג)0.181.45
סידן (מ"ג)2.419.25
ברזל (מ"ג)0.080.62
מגנזיום (מ"ג)1.713.62
זרחן (מ"ג)8.6469.36
אבץ (מ"ג)0.050.37
אשלגן (מ"ג)15.12121.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.21.62
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.191.56
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.352.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.342.75

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 36.5% 9.3% 51%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.