דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחת, שתיים, שלוש... דג מלוח!

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 281 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הדגים
  • דגי מטיאס משומרים - 2 דגים
  • המשרה
  • חומץ 5% - כוס (240 מ"ל)
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • גרגירי פלפל אנגלי - כפית אחת
  • עלי דפנה - 6 יחידות
  • לכבישה
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    פרוסים דק
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    פרוסים דק
  • להגשה
  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם)
    מבושלים
  • בצל ירוק - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (75 גרם)
    חתוכים לטבעות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את הדגים היטב, להרחיק את הראשים, האדרות והאיברים הפנימיים ולהשרות במים קרים למשך לילה.
  • 2 לחתוך את הדגים בגודל הרצוי.
  • 3 להרתיח את מצרכי המשרה ולקרר.
  • 4 בצנצנת מתאימה לסדר שכבות של דגים ובצל לסירוגין, לשפוך על הדג את המשרה ולאחר 24 שעות הדגים מוכנים.
  • 5 לסדר על כלי הגשה פרוסות תפוחי אדמה מבושלים, מעל את הדגים המלוחים והחתוכים ולקשט בבצל ירוק קצוץ.
  • 6 ככה מכינים דג מלוח - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את דגי המטיאס, גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. את דגי המטיאס המשומרים מהחבית קונים בשווקים או בחנויות דגים. שיטת ההכנה כוללת גם הרתחה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15957
חלבונים (גרם)2.99 1.07
פחמימות (גרם)3613
מתוכן סוכרים (גרם)9.84 3.51
שומנים (גרם)0.28 0.1
מתוכם שומן רווי (גרם)0.07 0.02
נתרן (מ"ג)45.2516.12
סיבים תזונתיים (גרם)4.19 1.49
מים (גרם)199.7571.17
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)329.14117.27
ויטמין B (מ"ג)3.391.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.970.7
ויטמין B5 (מ"ג)0.740.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.4211.91
ויטמין C (מ"ג)16.095.73
ויטמין E (מ"ג)0.340.12
ויטמין K (מק"ג)33.7812.04
סידן (מ"ג)42.0414.98
ברזל (מ"ג)0.790.28
מגנזיום (מ"ג)34.4612.28
זרחן (מ"ג)75.626.93
אבץ (מ"ג)0.520.19
אשלגן (מ"ג)590.81210.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.6% 0.6% 6.9% 82.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.