דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות ריפה
עוגיות ריפה
עוגיות ריפה
עוגיות ריפה טעימות וקלות להכנה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 21 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה גדולה את הקמח ביחד עם אבקת האפייה, הסוכר וזרעי השומר עד לפיזור אחיד של המצרכים. לאחר מכן, לעשות גומה במרכז.
  • 2 לערבב בקערה נפרדת את הביצה ביחד עם השמן ומיץ התפוזים עד לתערובת אחידה ובהירה. למזוג את התערובת אל הגומה שהכנו ולהתחיל לערבב עם כף עץ (לאחר מכן לערבב עם הידיים. הבצק יהיה מעט דביק אך זה בסדר).
  • 3 לכסות את הבצק ולהניח כחצי שעה בצד.
  • 4 לחלק את הבצק לשני חלקים, לרדד כל חלק על משטח מקומח ולקרוץ ריבועים. להניח את הריבועים בתוך תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (אפשר לחתוך בעזרת גלגלת פיצה צורת שתי וערב - אני קרצתי ריבועים בגודל של 6X6 ס"מ).
  • 5 לחורר את העוגיות באמצעות קיסם או מזלג ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 12-14 דקות עד להזהבה. לצנן ולשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 ניתן להחליף את זרעי השומר בשומשום (כפית או כף).
  • 2 ניתן להשתמש כמובן במיץ תפוזים סחוט טרי או לא טרי (אך לא נקטר).
  • 3 זו הגרסה שלי לעוגיות הנהדרות האלה. אין פה טעות - אין צורך במיקסר והן יוצאות טעימות להפליא.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)72340
חלבונים (גרם)1.52 7.13
פחמימות (גרם)1149
מתוכן סוכרים (גרם)2.59 12.13
שומנים (גרם)2.77 13
מתוכם שומן רווי (גרם)0.26 1.2
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)8.43 39.53
נתרן (מ"ג)50.41236.31
סיבים תזונתיים (גרם)0.06 0.27
מים (גרם)4.0118.82
ויטמין A (מק"ג)3.6917.29
ויטמין B (מ"ג)0.231.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.66
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.175.49
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.09
ויטמין C (מ"ג)0.421.99
ויטמין D (מק"ג)0.050.22
ויטמין E (מ"ג)0.020.11
ויטמין K (מק"ג)0.010.03
סידן (מ"ג)2.9413.78
ברזל (מ"ג)0.070.32
מגנזיום (מ"ג)0.864.05
זרחן (מ"ג)5.2424.58
אבץ (מ"ג)0.030.16
אשלגן (מ"ג)6.5430.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 18.7% 10.2% 70.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.