דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוחים הפוכה
עוגת תפוחים הפוכה
עוגת תפוחים הפוכה
עוגה טעימה ומרשימה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשמן את התבנית עם מעט חמאה. לסדר בתחתית התבנית את פרוסות התפוחים ולפזר מעל את הסוכר והקינמון. בינתיים, לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 לערבב בקערה (ידנית או במיקסר עם וו גיטרה) את הקמח התופח, הסוכר וסוכר הוניל. להוסיף את השמן והביצים, ולהמשיך לערבב עד לקבלת בלילה אחידה (להיזהר שלא לערבב יתר על המידה - יפגע באווריריות העוגה). להוסיף לבלילה (בתנועות קיפול) את אגוזי המלך המקומחים מעט, לצקת את הבלילה אל התבנית ולפזר מעל את השומשום.
  • 3 להכניס לתנור שחומם מראש לאפייה של כ- 40 דקות (קיסם הננעץ במרכז העוגה צריך לצאת עם מעט פירורים). להפוך בזהירות את העוגה על צלחת הגשה נאה או סטנד לעוגה ולפדר באבקת סוכר.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 26 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)284305
חלבונים (גרם)3.72 3.99
פחמימות (גרם)2830
מתוכן סוכרים (גרם)18.31 19.61
שומנים (גרם)17.87 19.13
מתוכם שומן רווי (גרם)1.97 2.11
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)64.01 68.55
נתרן (מ"ג)79.685.24
סיבים תזונתיים (גרם)1.07 1.15
מים (גרם)40.2343.09
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.929.88
ויטמין B (מ"ג)0.470.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.348.93
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.16
ויטמין C (מ"ג)0.080.09
ויטמין D (מק"ג)0.350.37
ויטמין E (מ"ג)0.20.22
ויטמין K (מק"ג)0.380.41
סידן (מ"ג)26.5128.39
ברזל (מ"ג)0.40.42
מגנזיום (מ"ג)3.263.49
זרחן (מ"ג)36.4939.08
אבץ (מ"ג)0.240.26
אשלגן (מ"ג)53.6957.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.630.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.590.63

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 35.2% 7.3% 55.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?