דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חובה על שולחן הראשונות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לקוביות עם הקליפה
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • עגבנייה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (516 גרם)
    חתוכות לקוביות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה או חריפה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • שום - כף
    מרוסק
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה להניח את כל הירקות (להשתמש בחציל גדול), למזוג עליהם את השמן ולפזר את התבלינים.
  • 2 לערבב היטב כדי שהירקות יספגו את התבלינים.
  • 3 להעביר לכלי פיירקס, להכניס לתנור בחום של 190 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)8143
חלבונים (גרם)1.85 0.98
פחמימות (גרם)137
מתוכן סוכרים (גרם)6.15 3.24
שומנים (גרם)3.42 1.8
מתוכם שומן רווי (גרם)0.29 0.15
נתרן (מ"ג)203.26107.04
סיבים תזונתיים (גרם)2.48 1.31
מים (גרם)170.389.68
ליקופן (מ"ג)1.740.92
ויטמין A (מק"ג)83.7344.09
ויטמין B (מ"ג)1.440.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.840.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.9313.13
ויטמין C (מ"ג)86.3745.49
ויטמין E (מ"ג)1.260.66
ויטמין K (מק"ג)5.332.8
סידן (מ"ג)23.8412.56
ברזל (מ"ג)0.880.46
מגנזיום (מ"ג)18.449.71
זרחן (מ"ג)44.7623.57
אבץ (מ"ג)0.280.15
אשלגן (מ"ג)311.62164.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.2% 16.8% 9.1% 61.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.