דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קל, טעים, מזין

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כוסמת -  כוסות - סה"כ (300 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
    לבישול הכוסמת
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה לטיגון
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרצועות דקות
  • שום - 2 שיניים
    קצוצות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות קטנטנות
  • קישוא - יחידה קטנה (108 גרם)
    חתוך לקוביות בינוניות
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מתוקה
  • חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר עם הרבה מים מומלחים קלות מבשלים את הכוסמת הקלויה (או ירוקה) למשך כ- 15-20 דקות עד שהיא מוכנה.
  • 2 בזמן שהכוסמת מתבשלת, מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום על אש גבוהה.
  • 3 מוסיפים את שאר הירקות, מנמיכים את האש וממשיכים לבשלם במכסה סגור עד להתרככות.
  • 4 מסננים את הכוסמת המבושלת ומוסיפים אותה למחבת הירקות.
  • 5 מתבלים בתבלינים ומערבבים הכל יחד בעדינות בכפות עץ.
  • 6 מכבים את האש ומשאירים במכסה סגור ל- 5 דקות.
  • 7 מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14564
חלבונים (גרם)4.02 1.79
פחמימות (גרם)2310
מתוכן סוכרים (גרם)5.64 2.51
שומנים (גרם)5.4 2.4
מתוכם שומן רווי (גרם)0.84 0.37
נתרן (מ"ג)598.29265.91
סיבים תזונתיים (גרם)4.28 1.9
מים (גרם)189.0484.02
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)220.6898.08
ויטמין B (מ"ג)4.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.08
ויטמין B3 (מ"ג)2.71.2
ויטמין B5 (מ"ג)1.130.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.310.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.4316.19
ויטמין C (מ"ג)96.2342.77
ויטמין D (מק"ג)0.180.08
ויטמין E (מ"ג)0.870.39
ויטמין K (מק"ג)6.522.9
סידן (מ"ג)36.1916.09
ברזל (מ"ג)1.630.72
מגנזיום (מ"ג)47.4421.09
זרחן (מ"ג)10848
אבץ (מ"ג)0.920.41
אשלגן (מ"ג)429.49190.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.7% 14.8% 11% 62.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.