דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל צלי נהדר עם ירקות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 445 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • טיגון הבשר
  • כתף בקר - 1 ק"ג
    בשר מס` 5 חתוך לפרוסות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • שאר המצרכים
  • גזר - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
    קלופים וחתוכים לחצי
  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    קלופים וחתוכים לחצי
  • שום - 6 שיניים
    גדולים ושלמים
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • יין אדום - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לפזר את המלח והפלפל השחור הגרוס על נתחי הבשר ולהניח בצד 10 דקות.
  • 2 במחבת פסים חמה לחמם את השמן, לסדר את פרוסות הבשר ולהשאיר על להבה גבוהה כ- 2 דקות מכל צד כדי לסגור את הבשר.
  • 3 בסיר אחר לחמם את השמן, לסדר את פרוסות הבשר, את חצאי הגזרים, חצאי הבצל ושיני השום השלמות, לפזר את התבלינים, למזוג את היין ולהביא לרתיחה.
  • 4 להנמיך את הלהבה, לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך (את המים אפשר להוסיף לפי הצורך בהדרגה).
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)603135
חלבונים (גרם)54.77 12.3
פחמימות (גרם)194
מתוכן סוכרים (גרם)6.99 1.57
שומנים (גרם)31.33 7.04
מתוכם שומן רווי (גרם)6.99 1.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.550.12
כולסטרול (מ"ג)156 35.04
נתרן (מ"ג)1,050235.78
סיבים תזונתיים (גרם)4.14 0.93
מים (גרם)330.5674.25
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)790.73177.61
ויטמין B (מ"ג)15.763.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.610.14
ויטמין B3 (מ"ג)11.212.52
ויטמין B5 (מ"ג)2.070.46
ויטמין B6 (מ"ג)1.550.35
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.789.16
ויטמין B12 (מק"ג)10.322.32
ויטמין C (מ"ג)9.972.24
ויטמין E (מ"ג)1.320.3
ויטמין K (מק"ג)14.153.18
סידן (מ"ג)74.9116.83
ברזל (מ"ג)6.11.37
מגנזיום (מ"ג)73.7416.56
זרחן (מ"ג)523.33117.55
אבץ (מ"ג)10.992.47
אשלגן (מ"ג)1,125252.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 28.7% 50.2% 17.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.