דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 518 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה את כל מצרכי תערובת הבשר ולהניח בצד לספיגת הטעמים.
  • 2 להניח מעט את ראשי הארטישוק במים רותחים.
  • 3 בינתיים לחמם את השמן בסיר סוטאז` רחב, להוסיף את הכורכום ולערבב (נועד לשם פתיחת הטעמים).
  • 4 להוסיף את רצועות הבצל ולטגן מעט. להוסיף את השום ולערבב מעט.
  • 5 להוסיף את הסלרי, לתבל במלח, פלפל שחור, מיץ לימון ולהוסיף את המים לפי הצורך.
  • 6 להכין קציצות עגולות מתערובת הבשר, למרוח את ראשי הארטישוק בביצה טרופה ולמלא אותם בכדורי הבשר.
  • 7 להניח את הארטישוקים הממולאים בסיר ולבשל כחצי שעה על להבה נמוכה-בינונית. לאחר כחצי שעה להוסיף את האפונה הירוקה ולהמשיך לבשל למשך כ- 15 דקות נוספות.
  • 8 להגיש לצד אורז לבן ישר מהסיר.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)37673
חלבונים (גרם)36.78 7.1
פחמימות (גרם)275
מתוכן סוכרים (גרם)4.2 0.81
שומנים (גרם)15.42 2.97
מתוכם שומן רווי (גרם)4.24 0.82
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)160.32 30.93
נתרן (מ"ג)1,110214.17
סיבים תזונתיים (גרם)7.94 1.53
מים (גרם)316.8661.13
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)61.1411.8
ויטמין B (מ"ג)9.281.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.71.29
ויטמין B5 (מ"ג)1.350.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.710.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)46.849.04
ויטמין B12 (מק"ג)2.670.52
ויטמין C (מ"ג)20.413.94
ויטמין D (מק"ג)0.460.09
ויטמין E (מ"ג)0.880.17
ויטמין K (מק"ג)63.3912.23
סידן (מ"ג)73.8314.24
ברזל (מ"ג)4.340.84
מגנזיום (מ"ג)48.439.34
זרחן (מ"ג)303.4858.55
אבץ (מ"ג)7.111.37
אשלגן (מ"ג)775.62149.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.560.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.880.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.830.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 17.6% 42% 31.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.