דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב של ברוקולי וגבינות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 378 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 את הברוקולי לבשל בתוך סיר עמוק עם מים (4 כוסות), קצת מלח (רבע כפית) וחצי כוס חומץ במשך רבע שעה.
  • 2 לסנן במסננת ולשטוף טוב טוב.
  • 3 להעביר לסיר שטוח יותר שיש בו כוס וחצי מים, 1 כפית מלח וחצי כוס שמן קנולה.
  • 4 לבשל על אש קטנה במשך חצי שעה, לסנן ולא לשטוף - לחכות שזה יתקרר (אפשר גם להכין יום קודם ולאחסן במקרר).
  • 5 לחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות ולערבב עם שאר חומרי הפשטידה.
  • 6 לאפות ב- 180 מעלות צלזיוס במשך 40-50 דקות (תלוי בתנור).
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
כדי להפחית קלוריות במתכון ניתן להמיר את האשל ביוגרט 1.5% ולהפחית את כמות השמן לרבע כוס במקום חצי. ניתן לשדרג ולהמיר את הקמח הלבן בקמח חיטה מלא או קמח כוסמין.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של Rebeka Ben Haim

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18449
חלבונים (גרם)8.48 2.24
פחמימות (גרם)82
מתוכן סוכרים (גרם)0.95 0.25
שומנים (גרם)13.43 3.55
מתוכם שומן רווי (גרם)2.53 0.67
כולסטרול (מ"ג)78.7 20.83
נתרן (מ"ג)520.51137.76
סיבים תזונתיים (גרם)1.95 0.52
מים (גרם)294.4977.94
ויטמין A (מק"ג)69.2318.32
ויטמין B (מ"ג)1.360.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.340.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.610.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)71.7118.98
ויטמין B12 (מק"ג)0.220.06
ויטמין C (מ"ג)38.2910.13
ויטמין D (מק"ג)0.150.04
ויטמין E (מ"ג)1.020.27
ויטמין K (מק"ג)83.322.05
סידן (מ"ג)150.9639.95
ברזל (מ"ג)0.710.19
מגנזיום (מ"ג)19.815.24
זרחן (מ"ג)7219.06
אבץ (מ"ג)0.480.13
אשלגן (מ"ג)195.7351.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.670.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.610.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 41.7% 26.3% 26%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.8 (0.9 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.