דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון מושלם לסופ"ש

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 936 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להסיר מהחצילים את החלק העליון, לרוקן את התוכן בעזרת כפית ולהשרות במים כרבע שעה להוצאת המרירות.
  • 2 לטגן את הבשר הטחון בשמן עד שנספגים כל הנוזלים שהגיר, לתבלן עם פלפל שחור, תבלין קבב, מלח ומעט קינמון.
  • 3 את החצילים להוציא מהמים, לסדר בתבנית ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה. להוציא מהתנור ולמלא אותם בבשר המטוגן.
  • 4 בסיר לטגן את הבצל הקצוץ בשמן, להוסיף את קוביות העגבניות, לסגור עם מכסה לכמה דקות ולערבב. להוסיף את הפפריקה האדומה, הפלפל השחור, התבלין האיטלקי, המלח, רסק העגבניות והמים הרותחים. לערבב ולהשאיר על להבה בינונית-נמוכה למשך כ- 10 דקות.
  • 5 להוסיף את הרוטב לתבנית החצילים, בין החצילים להוסיף גם את הפלפלים החריפים השלמים ופרוסות עגבניות, לכסות עם נייר כסף ולהכניס לתנור למשך כחצי שעה בחום של 200 מעלות. להסיר את נייר הכסף ולהחזיר לתנור לעוד 10 דקות של אפייה.
  • 6 לקשט עם גרגיר חומוס אחד לכל חציל ומסביב על הכל בפטרוזיליה ונענע.
  • 7 להגיש עם אורז ובתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תבלין הקבב ותערובת התבלינים האיטלקית. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ג`נדר אנעאם

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)53057
חלבונים (גרם)19.22 2.05
פחמימות (גרם)718
מתוכן סוכרים (גרם)25.36 2.71
שומנים (גרם)22.99 2.46
מתוכם שומן רווי (גרם)2.88 0.31
כולסטרול (מ"ג)31.67 3.38
נתרן (מ"ג)1,218130.23
סיבים תזונתיים (גרם)18.45 1.97
מים (גרם)799.9885.51
ליקופן (מ"ג)2.180.23
ויטמין A (מק"ג)74.998.02
ויטמין B (מ"ג)101.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.570.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.03
ויטמין B3 (מ"ג)7.180.77
ויטמין B5 (מ"ג)0.950.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.910.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)131.7314.08
ויטמין B12 (מק"ג)1.290.14
ויטמין C (מ"ג)57.666.16
ויטמין E (מ"ג)3.540.38
ויטמין K (מק"ג)65.176.97
סידן (מ"ג)81.468.71
ברזל (מ"ג)4.450.48
מגנזיום (מ"ג)103.5711.07
זרחן (מ"ג)251.1626.85
אבץ (מ"ג)3.920.42
אשלגן (מ"ג)1,279136.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.860.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.750.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.230.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.220.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14% 17.4% 14.6% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.