דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תכינו גם כל יום חמישי? (:

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (כ- 4 משולשים גדולים לפיצה (סה"כ 3 פיצות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים הפושרים (בהדרגה ולפי הצורך) במשך כ- 8 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שמן הזית והמלח עד להטמעה מלאה (כ- 4 דקות נוספות של לישה).
  • 2 מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומכדררים לכדור. משמנים את הקערה ומחזירים את כדור הבצק לקערה, מכסים במגבת ונותנים לו מנוחה למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 מוציאים את האוויר מהבצק, מכדררים שוב לכדור, שוקלים ומחלקים ל- 3 כדורים באופן שווה (כל כדור בצק במשקל של 280 גרם). מפזרים מעט קמח לכל הכדורים כדי שלא יידבקו לשיש, מכסים במגבת ונותנים להם לנוח כחצי שעה נוספת.
  • 4 מדליקים את הטאבון (שלי מגיע ל- 400 מעלות צלזיוס) ומכינים את התוספות שאוהבים בצד.
  • 5 מרדדים כל בצק לעיגול בקוטר 33 ס"מ (מגש M), מפזרים סמולינה על המשוט ומניחים עליו את הבצק. מעליו אני מרחתי פסטו איטלקי ופיזרתי גבינת מוצרלה/צהובה/גאודה/פרמזן ותוספות כמו בטטה, עגבניות שרי, זיתים ועוד.
  • 6 מזלפים שמן זית מעל התוספות (לא חובה) ומכניסים לטאבון לכדקה אחת בלבד! מוציאים מהטאבון, מניחים על הרשת ומיד זוללים פיצה בטאבון (בהתפחה קצרה - יש פיצות עם התפחות ארוכות הרבה יותר) מושלמת שכולם יעופו עליה!
  • 7 בתיאבון חיוך
  • אופציה נוספת להכנה בתנור הביתי:
  • 1 מחממים את התנור לחום הכי גבוה.
  • 2 אופים את הפיצות בתנור למשך כרבע שעה (תלוי בסוג התנור).
  • 3 מוציאים מהתנור ומניחים על הרשת.
  • 4 מיד זוללים בהנאה חיוך

ציוד נדרש: טאבון ביתי.

הערך התזונתי כולל את בצק הפיצה בלבד ולא את הגבינות והתוספות השונות. כוס המידה בה השתמשתי: 250 מ"ל.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מיכה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)159218
חלבונים (גרם)5.61 7.69
פחמימות (גרם)3143
מתוכן סוכרים (גרם)1.38 1.89
שומנים (גרם)1.24 1.69
מתוכם שומן רווי (גרם)0.12 0.17
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
נתרן (מ"ג)296.62406.79
סיבים תזונתיים (גרם)0.25 0.34
מים (גרם)27.4737.68
ויטמין B (מק"ג)0.240.33
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.021.4
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.280.39
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.090.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 3.2% 14.6% 81.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.