דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם בירה בריא עם זיתי קלמטה וקצח

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (3 כיכרות (כ- 30 פרוסות) - 2 פרוסות למנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 2 מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערה את הבירה ומערבבים היטב בעזרת כף. מוסיפים לעיסה את זיתי הקלמטה הקצוצים ומערבבים עם כף עד להטמעה.
  • 3 מרפדים 3 תבניות חלה בנייר אפייה, יוצקים את העיסה לתבניות ומשטחים קלות. מפזרים מעט קצח מעל כל תבנית, מניחים את התבניות על רשת התנור, אופים במשך כ- 40-45 דקות ולאחר מכן מוציאים להתקררות מלאה. שולפים את הלחמים מהתבניות ופורסים.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 3 תבניות חלה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)172182
חלבונים (גרם)4.59 4.86
פחמימות (גרם)3032
שומנים (גרם)1.75 1.85
מתוכם שומן רווי (גרם)0.16 0.17
נתרן (מ"ג)623.98659.6
סיבים תזונתיים (גרם)1.98 2.09
מים (גרם)0.040.04
סידן (מ"ג)73.8978.11
ברזל (מ"ג)0.120.12
מגנזיום (מ"ג)0.40.42
זרחן (מ"ג)99.2104.86
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.150.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 4.6% 12% 78.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.05 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.