דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם בירה בריא עם זיתי קלמטה וקצח

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (3 כיכרות (כ- 30 פרוסות) - 2 פרוסות למנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.
  • 2 מוסיפים לקערה את הבירה ומערבבים היטב בעזרת כף.
  • 3 מחממים את התנור לחום של 180מעלות טורבו.
  • 4 מוסיפים לעיסה את זיתי הקלמטה הקצוצים ומערבבים עם כף עד להטמעה.
  • 5 מרפדים 3 תבניות חלה בנייר אפייה, יוצקים את העיסה לתבניות ומשטחים קלות.
  • 6 מפזרים מעט קצח מעל כל תבנית ומניחים את התבניות על רשת התנור.
  • 7 אופים במשך כ- 40-45 דקות ולאחר מכן מוציאים להתקררות מלאה.
  • 8 שולפים את הלחמים מהתבניות ופורסים.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 3 תבניות חלה.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)175 קלוריות185 קלוריות
חלבונים4.6 גרם4.9 גרם
פחמימות31 גרם32 גרם
שומנים1.8 גרם1.9 גרם
מתוכם שומן רווי164.8 מ"ג174.2 מ"ג
נתרן545.2 מ"ג576.3 מ"ג
סיבים תזונתיים2 גרם2.1 גרם
מים2.4 מ"ג2.5 מ"ג
סידן288 מק"ג304.4 מק"ג
ברזל4.2 מק"ג4.4 מק"ג
מגנזיום12 מק"ג12.7 מק"ג
אבץ1.2 מק"ג1.3 מק"ג
אשלגן96 מק"ג101.5 מק"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 4.5% 11.8% 78.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.