דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת חג עיקרית נהדרת על השולחן

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 368 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 אל קערת מעבד המזון להוסיף את כל מצרכי הפסטו ולטחון היטב.
  • 3 לפתוח את שוק הטלה ולמרוח ברוטב הפסטו.
  • 4 לפזר פיסטוק חלבי, לגלגל ולקשור היטב בחוט קשירה.
  • 5 לחתוך את כל הירקות לחתיכות גסות ולהניח בתבנית.
  • 6 לחמם שמן לחום גבוה במחבת רחבה, להניח את שוק הטלה ולצרוב היטב מכל הצדדים.
  • 7 להניח את שוק הטלה על הירקות בתבנית, ולאפות כ- 2-3 שעות עד לריכוך מלא של הבשר (תלוי בגודל הנתח). ניתן לבדוק ריכוך על ידי מגע או לנעוץ שיפוד ולראות נוזל שקוף. במהלך האפייה לצקת מהרוטב שנוצר בתבנית על הבשר והירקות בכדי למנוע התייבשות.
  • 8 לאחר השחמה יפה של שוק הטלה להוציא מהתנור, להמתין כ- 5 דקות ולהגיש לשולחן בשלמותו.
  • 9 לפרוס ולהגיש - מתקבל שוק טלה בתנור פשוט מושלם!
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם רוטב יין או רוטב צלי בנפרד.

ציוד נדרש: חוט קשירה/שפגט.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של חיה אילונה דר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)930252
חלבונים (גרם)63.64 17.28
פחמימות (גרם)144
מתוכן סוכרים (גרם)4.04 1.1
שומנים (גרם)67.98 18.46
מתוכם שומן רווי (גרם)19.24 5.22
כולסטרול (מ"ג)206.67 56.11
נתרן (מ"ג)610.5165.75
סיבים תזונתיים (גרם)4.12 1.12
מים (גרם)215.3458.46
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)296.1580.4
ויטמין B (מ"ג)19.185.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.420.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.680.19
ויטמין B3 (מ"ג)15.394.18
ויטמין B5 (מ"ג)1.810.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.780.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)84.6422.98
ויטמין B12 (מק"ג)5.761.56
ויטמין C (מ"ג)15.734.27
ויטמין D (מק"ג)0.110.03
ויטמין E (מ"ג)1.250.34
ויטמין K (מק"ג)59,99516,288
סידן (מ"ג)111.2230.2
ברזל (מ"ג)6.61.79
מגנזיום (מ"ג)96.3626.16
זרחן (מ"ג)546.15148.28
אבץ (מ"ג)10.532.86
אשלגן (מ"ג)1,125305.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.011.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.620.17
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.281.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)19.45.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)17.874.85

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 45.3% 42.4% 9.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.87 (0.92 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.