דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חצ`פורי גבינה טבעוני
חצ`פורי גבינה טבעוני
חצ`פורי במיוחד לטבעוניים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 223 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל החצ`פורי)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבל במיקסר את הקמחים, אבקת האפייה, השמרים, הסוכר והמים. אם משתמשים בקמח מלא יש להשאיר בצד כ- 1/2 כוס מהכמות - יש להוסיף את הכמות הזו רק לאחר שהבצק מתגבש ורק במידה והוא דביק מדי.
  • 2 להוסיף את המלח והשמן, להמשיך ללוש כ- 10 דקות עד שהבצק רך ונעים, להניח יפה בקערה, לשמן מעט מלמעלה ובצדדים, לכסות בניילון נצמד ומגבת ולהתפיח כשעה-שעתיים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק לכדורים ולהתפיח שוב כחצי שעה.
  • הכנת המילוי:
  • 1 לרסק היטב את אגוזי הקשיו המושרים והמסוננים במעבד מזון או בבלנדר קטן עם 1/2 כוס חלב סויה עד שמתקבל מרקם חלק מאוד.
  • 2 להוסיף לאגוזי הקשיו את הטופו, עוד 3/4 כוס חלב סויה, הקורנפלור, המלח והמוסקט.
  • 3 לערבב את התערובת היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  • 4 להעביר את התערובת לסיר קטן, להוסיף את חלב הסויה הנותר ולבשל מעט תוך כדי ערבוב מתמיד (שלא יישרף לנו) עד שמתקבל מרקם של גבינה רכה.
  • הרכבת המנה:
  • 1 לרדד כל כדור בצק למלבן דק (העובי כאן חשוב). אם והבצק דביק ניתן להוסיף מעט קמח כדי שיהיה נוח לעבוד איתו.
  • 2 למרוח את גבינת הקשיו על הבצק, לגלגל את השוליים משני הצדדים בערך עד לשליש המלבן מכל צד ולהדק את הקצוות לצורת סירה.
  • 3 להוסיף עוד ממילוי הגבינה בחלל שנוצר כתוצאה מעיצוב הסירה.
  • 4 לאפות את החצ`פורי הטבעוני בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ- 15 דקות (יש לבדוק שהבצק אפוי בתחתית).
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין גם עם שילוב של קמח לבן וקמח מלא.

ציוד נדרש: מיקסר, מעבד מזון קטן.

שיטת ההכנה כוללת גם השריה, טחינה ובישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדי כהן סימן טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)502226
חלבונים (גרם)18.77 8.43
פחמימות (גרם)6730
מתוכן סוכרים (גרם)4.72 2.12
שומנים (גרם)15.91 7.15
מתוכם שומן רווי (גרם)2.08 0.93
נתרן (מ"ג)1,255564.03
סיבים תזונתיים (גרם)4.67 2.1
מים (גרם)45.5720.48
ויטמין A (מק"ג)00
ויטמין B (מ"ג)0.430.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.961.33
ויטמין B12 (מק"ג)0.160.07
ויטמין C (מ"ג)0.060.03
ויטמין D (מק"ג)0.30.13
ויטמין E (מ"ג)0.110.05
ויטמין K (מק"ג)3.981.79
סידן (מ"ג)126.1356.69
ברזל (מ"ג)2.531.14
מגנזיום (מ"ג)34.6415.57
זרחן (מ"ג)69.2931.14
אבץ (מ"ג)0.690.31
אשלגן (מ"ג)77.4634.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.920.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.910.41
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.781.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.751.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 15% 17.7% 62.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.