דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט טבעוני בריא, צילום: עדי כהן סימן טוב

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 453 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הסלט
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • כרוב לבן - רבע יחידה קטנה (296.5 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    כולל העלים
  • קולורבי - יחידה בינונית ללא קליפה (268 גרם)
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    קטניה מבושלת (מש/עדשים/חומוס)
  • כוסמת - כוס (200 גרם)
    דגן מבושל (אורז/קינואה/כוסמת)
  • הרוטב
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    איכותי
  • מיץ תפוזים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    אם רוצים אפשר יותר
  • סירופ מייפל - כף (15 גרם)
    טהור (אפשר גם סילאן או אגבה)
  • חרדל - 1/2 כפית - סה"כ (4 גרם)
    איכותי
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח בקערה את העדשים והכוסמת (הכמות הינה למאכלים מבושלים).
  • 2 לחתוך את כל הירקות לגפרורים ולהניח בקערה.
  • 3 לשקשק את כל מצרכי הרוטב בצנצנת זכוכית אטומה עד לקבלת רוטב חלק. לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.
  • 4 למזוג את הרוטב על הירקות בקערה ולערבב היטב.
  • 5 להגיש ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדי כהן סימן טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)44999
חלבונים (גרם)9.19 2.03
פחמימות (גרם)439
מתוכן סוכרים (גרם)15.06 3.33
שומנים (גרם)28.64 6.33
מתוכם שומן רווי (גרם)4.39 0.97
נתרן (מ"ג)548.78121.21
סיבים תזונתיים (גרם)12.66 2.8
מים (גרם)365.1680.65
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)574.68126.93
ויטמין B (מ"ג)6.031.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.06
ויטמין B3 (מ"ג)3.410.75
ויטמין B5 (מ"ג)1.130.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.710.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)171.6637.92
ויטמין C (מ"ג)168.137.13
ויטמין E (מ"ג)1.860.41
ויטמין K (מק"ג)77.6617.15
סידן (מ"ג)95.9221.18
ברזל (מ"ג)3.060.67
מגנזיום (מ"ג)82.5518.23
זרחן (מ"ג)208.2946.01
אבץ (מ"ג)1.50.33
אשלגן (מ"ג)989.69218.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.6% 30.8% 9.9% 45.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.73 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.