דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 230 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    רותחים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    מגורדים במגרדת
  • צימוקים - חופן (38 גרם)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח את האורז בקערה ולהשרות במים למשך כחצי שעה.
  • 2 לסנן את המים ולשטוף את האורז עוד מספר פעמים עד שרואים את המים בקערה נקיים וצלולים. להניח את האורז במסננת ולהניח עד שכל המים מסוננים.
  • 3 לגרד דק את הגזרים המקולפים במגרדת.
  • 4 לחמם את השמן בסיר ולטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
  • 5 להוסיף את הגזרים המגורדים ולהמשיך לטגן מעט תוך כדי ערבוב.
  • 6 להוסיף את האורז השטוף והמסונן, לערבב מעט ולהמשיך לטגן מספר דקות.
  • 6 להוסיף את הצימוקים, המלח והפלפל השחור, לערבב מעט ולמזוג לסיר את המים הרותחים.
  • 7 להנמיך את הלהבה ולבשל מכוסה במשך כ- 20 דקות או עד שהאורז מוכן. בעזרת מזלג לאוורר את האורז בסיר ולהניח בצד מעט ללא המכסה. מתקבל סיר אורז מושלם בתוספת גזר וצימוקים.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר אורז.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22095
חלבונים (גרם)3.93 1.71
פחמימות (גרם)3816
מתוכן סוכרים (גרם)5.05 2.19
שומנים (גרם)7.14 3.1
מתוכם שומן רווי (גרם)0.55 0.24
נתרן (מ"ג)903.18392.26
סיבים תזונתיים (גרם)2.62 1.14
מים (גרם)173.5575.37
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)370.64160.97
ויטמין B (מ"ג)0.670.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.360.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.593.73
ויטמין C (מ"ג)2.561.11
ויטמין E (מ"ג)0.460.2
ויטמין K (מק"ג)6.412.78
סידן (מ"ג)23.6910.29
ברזל (מ"ג)0.310.14
מגנזיום (מ"ג)9.23.99
זרחן (מ"ג)24.210.51
אבץ (מ"ג)0.150.07
אשלגן (מ"ג)165.3571.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 13.9% 7.7% 73.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.