דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח פלפל פשוט וקל

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 52 גרם למנה\יחידה (15-20 מנות (תלוי בכמות הצריכה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום גבוה/גריל.
  • 2 חוצים את הפלפלים האדומים לשניים וצולים בתנור החם למשך כחצי שעה עד שקליפתם משחימה (מניחים אותם על נייר האפייה בתבנית כשקליפתם מופנית מעלה. ניתן גם לקלות על הגז).
  • 3 מעבירים את הפלפלים הצלויים לכלי עם כיסוי, מניחים בצד שיתקררו, מקלפים ומנקים מנוזלים וגרעינים (מלאכת קילוף הפלפלים אינה צריכה להיעשות בקפדות - מה שמתקלף זה בסדר).
  • 4 מעבירים את הפלפלים הקלויים ביחד עם שאר המצרכים (מלבד התבלינים) אל מעבד מזון או בלנדר, וטוחנים היטב (לאט תחילה ולאחר מכן מגבירים את המהירות) עד לקבלת מרקם חלק.
  • 5 בשלב זה מוסיפים עוד שמן זית לפי הצורך ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מתקבל ממרח פלפל קלוי טעים וקל להכנה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אחסנה מומלצת: בצנצנת זכוכית במקרר. ממרח פלפל קלוי מושלם למריחה בכריכים, כבסיס לרטבים או כמילוי למאפים.

ציוד נדרש: מעבד מזון או בלנדר.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. זמן ההכנה כולל גם את זמן קירור הפלפלים הקלויים לפני קילוף. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)87169
חלבונים (גרם)0.69 1.33
פחמימות (גרם)37
מתוכן סוכרים (גרם)1.92 3.72
שומנים (גרם)8.22 15.93
מתוכם שומן רווי (גרם)1.12 2.17
נתרן (מ"ג)97.86189.61
סיבים תזונתיים (גרם)0.78 1.52
מים (גרם)38.3274.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)60.52117.26
ויטמין B (מ"ג)0.480.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.230.45
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.2213.98
ויטמין C (מ"ג)70.58136.75
ויטמין E (מ"ג)0.721.39
ויטמין K (מק"ג)2.254.36
סידן (מ"ג)7.2314.02
ברזל (מ"ג)0.280.55
מגנזיום (מ"ג)7.7214.96
זרחן (מ"ג)16.3331.65
אבץ (מ"ג)0.190.36
אשלגן (מ"ג)83.12161.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.651.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.611.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.142.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.132.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 62.7% 5.2% 26.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 2 (2.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.