דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עדשים כתומות טבעוני
מרק עדשים כתומות טבעוני
מרק קל, טעים ובריא לטבעוניים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 348 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקצוץ את הבצל, העגבניה והפטרוזיליה.
  • 2 לטגן בסיר את הבצל, ולאחר שמעט מזהיב להוסיף את העגבניה הקצוצה ועלי הפטרוזיליה הקצוצים.
  • 3 להוסיף את העדשים הכתומות, לתבל ולערבב למשך כמה דקות.
  • 4 להוסיף את המים, לערבב ולכסות.
  • 5 להנמיך את האש ולהשאיר להתבשל במשך כ- 40-45 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רונה אשכנזי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18252
חלבונים (גרם)10.49 3.02
פחמימות (גרם)319
מתוכן סוכרים (גרם)5.04 1.45
שומנים (גרם)2.68 0.77
מתוכם שומן רווי (גרם)0.42 0.12
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
נתרן (מ"ג)718.1206.59
סיבים תזונתיים (גרם)12.42 3.57
מים (גרם)299.9586.29
ליקופן (מ"ג)1.40.4
ויטמין A (מק"ג)48.914.07
ויטמין B (מ"ג)3.370.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.350.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.470.42
ויטמין B5 (מ"ג)0.890.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)188.0654.1
ויטמין C (מ"ג)22.766.55
ויטמין E (מ"ג)0.820.24
ויטמין K (מק"ג)86.6924.94
סידן (מ"ג)57.5616.56
ברזל (מ"ג)4.111.18
מגנזיום (מ"ג)61.917.81
זרחן (מ"ג)198.6857.16
אבץ (מ"ג)1.990.57
אשלגן (מ"ג)609.56175.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
22.1% 4.8% 18.7% 54.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.