דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח טבעוני טעים ושימושי ביותר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטחון במעבד מזון או בלנדר איכותי בפולסים או במהירות נמוכה את הבזיליקום (עלים בלבד), הפטרוזיליה (חתוכה גס ל- 3 חלקים), אגוזי המלך, השום ו- 1/2 כוס שמן זית. לאט לאט להגביר את הקצב ולהוסיף עוד שמן זית בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי/הסמיכות הרצויה (שימו לב: הפסטו מתגבש במקרר ולכן כדאי להכין אותו מעט דליל יותר מהסמיכות הרצויה).
  • 2 לטעום, להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ולהוסיף מעט מיץ לימון לעידון הטעם ושימור מוצלח יותר. להעביר אל צנצנת נקייה ולשמור במקרר.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשמור במקרר כשבועיים (ניתן גם לחלק למנות ולהקפיא). ניתן להוסיף לתיבול מאפים, סלטים, מרקים, כריכים, ירקות בתנור ועוד.

ציוד נדרש: מעבד מזון או בלנדר איכותי.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)120430
חלבונים (גרם)0.74 2.66
פחמימות (גרם)14
מתוכן סוכרים (גרם)0.16 0.57
שומנים (גרם)12.59 45.22
מתוכם שומן רווי (גרם)1.83 6.56
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.26
נתרן (מ"ג)90.75325.84
סיבים תזונתיים (גרם)0.47 1.7
מים (גרם)11.8942.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)41.16147.81
ויטמין B (מ"ג)0.230.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.2547.57
ויטמין C (מ"ג)9.1632.89
ויטמין E (מ"ג)0.10.35
ויטמין K (מק"ג)120.53432.78
סידן (מ"ג)20.3272.97
ברזל (מ"ג)0.582.09
מגנזיום (מ"ג)7.2426
זרחן (מ"ג)7.6327.39
אבץ (מ"ג)0.120.43
אשלגן (מ"ג)53.58192.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 84.8% 5% 7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 7.07 (9.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.