דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות טבעוניות מושלמות לחנוכה ובכלל

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולגרר במגרדת אל קערה גדולה. לגרר גם את הבצל אל תוך הקערה.
  • 2 להעביר את תפוחי האדמה והבצל המגורדים אל תוך מגבת גדולה ולסחוט היטב מהמים (חשוב). להעביר אותם אל הקערה הגדולה לאחר ייבוש קל.
  • 3 להוסיף אל הקערה את הקמח, הקורנפלור, המלח והפלפל השחור, ולערבב היטב (מומלץ לערבב עם הידיים כדי לסייע לפתח את הגלוטן בקמח שמסייע לגיבוש המרכיבים).
  • 4 ליצור לביבות עם הידיים (הלביבות אמורות להתגבש, במידה ולא אז תוסיפו מעט קורנפלור) ולשטח אותן מעט כדי שתהיינה דקות יחסית.
  • 5 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), לטגן את הלביבות משני הצדדים עד להשחמה, להוציא אל נייר סופג ולהגיש חם לביבות תפוחי אדמה טבעוניות מושלמות!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני ממליצה בחום לאכול את הלביבות הטבעוניות לצד גבינה טבעונית או ממרח כגון צזיקי טבעוני, גבינת שמנת טבעונית, גבינת שום שמיר טבעונית ועוד.

ציוד נדרש: מגרדת, קערה ומחבת.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן לטיגון רגיל לפי הצורך. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יסמין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)128112
חלבונים (גרם)2.05 1.79
פחמימות (גרם)2220
מתוכן סוכרים (גרם)1.67 1.46
שומנים (גרם)3.61 3.15
מתוכם שומן רווי (גרם)0.29 0.25
נתרן (מ"ג)622.71544.75
סיבים תזונתיים (גרם)1.83 1.6
מים (גרם)83.2372.8
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)00
ויטמין B (מ"ג)1.991.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.141
ויטמין B5 (מ"ג)0.450.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.9110.41
ויטמין C (מ"ג)7.56.56
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)1.931.69
סידן (מ"ג)14.3512.55
ברזל (מ"ג)0.420.37
מגנזיום (מ"ג)19.2216.82
זרחן (מ"ג)44.0838.56
אבץ (מ"ג)0.270.24
אשלגן (מ"ג)311.12272.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 12% 6.8% 75.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.