דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח חמאת שום
ממרח חמאת שום
ממרח חמאת שום
מתכון לחמאת שום ביתית בקלי קלות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 11 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לטחון את כל המצרכים יחד במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק (להתחיל עם 6 שיני שום ולהוסיף לפי הטעם). לתקן טעמים לפי הטעם האישי.
  • 2 לשמור במקרר. להוציא מהמקרר מעט לפני ההגשה. מתקבלת חמאת שום מפנקת מאוד - תגישו לצד טוסטונים ואתם מסודרים!
  • 3 בתיאבון חיוך
  • הערה חשובה: בפעם הראשונה שהכנו השתמשנו בשמן זית במקום בשמן קנולה וביום למחרת הממרח היה מעט קשה מדי (ככל הנראה בגלל ששמן זית קופא בקירור). לכן, מומלץ להשתמש בשמן קנולה ככתוב ולא לשכוח להוציא בכל אופן את הממרח מהמקרר כ- 10-15 דקות לפני ההגשה בכל פעם. בנוסף, ניתן להכין כמות קטנה יותר ולא כמות לצנצנת כמו בתמונות.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי (ניתן לשחק עם הכמויות).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)66586
חלבונים (גרם)0.79 7.02
פחמימות (גרם)16
מתוכן סוכרים (גרם)0.03 0.29
שומנים (גרם)6.72 59.65
מתוכם שומן רווי (גרם)3.61 32.09
כולסטרול (מ"ג)17.87 158.58
נתרן (מ"ג)55.38491.53
סיבים תזונתיים (גרם)0.04 0.36
מים (גרם)1.6714.85
ויטמין A (מק"ג)3.0627.12
ויטמין B (מ"ג)69.170.61
ויטמין B1 (מ"ג)00.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.15
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.494.33
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.33
ויטמין C (מ"ג)0.585.16
ויטמין E (מ"ג)0.010.08
ויטמין K (מק"ג)1.7215.25
סידן (מ"ג)22.17196.74
ברזל (מ"ג)0.060.49
מגנזיום (מ"ג)1.311.52
זרחן (מ"ג)14.87132.01
אבץ (מ"ג)0.090.77
אשלגן (מ"ג)9.8287.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.141.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.121.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 81.9% 9.6% 8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 4.65 (4.79 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.