דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה פירורים קלה וטעימה
עוגת גבינה פירורים קלה וטעימה
קלאסית, קלה וטעימה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לעבד במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף את תמצית הוניל והחלמונים, ולעבד רק עד לקבלת פירורי בצק.
  • 2 להכין תבנית אפייה (אני השתמשתי בתבנית בקוטר 26 ס"מ) עם נייר אפייה ולהדק 2/3 מתערובת הפירורים לתבנית. את שאר התערובת לפורר בתבנית נוספת. לאפות את הבצק שבשתי התבניות עד להזהבה למשך כ- 20-25 דקות (תלוי בתנור) ולצנן לחלוטין. לאחר האפייה לפורר את הכמות הקטנה יותר של הבצק האפוי ולשמור בכלי סגור עד לשימוש.
  • 3 הכנת מלית הגבינה: להקציף יחד את כל מצרכי המלית עד לקבלת קרם יציב יחסית. לשטח מעל התחתית האפויה לאחר שהצטננה לחלוטין, ליישר ולפזר את שאר הפירורים מעל מלית הגבינה.
  • 4 להכניס למקרר לפחות ל- 5 שעות לפני ההגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)370351
חלבונים (גרם)4.05 3.83
פחמימות (גרם)3028
מתוכן סוכרים (גרם)15.17 14.36
שומנים (גרם)26.27 24.87
מתוכם שומן רווי (גרם)15.68 14.85
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.950.9
כולסטרול (מ"ג)120.14 113.74
נתרן (מ"ג)190.92180.76
סיבים תזונתיים (גרם)0 0
מים (גרם)2.542.41
ויטמין A (מק"ג)17.1516.23
ויטמין B (מ"ג)0.190.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.576.22
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.08
ויטמין D (מק"ג)0.250.23
ויטמין E (מ"ג)0.120.11
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)40.4638.31
ברזל (מ"ג)0.180.17
מגנזיום (מ"ג)0.450.42
זרחן (מ"ג)64.0760.66
אבץ (מ"ג)0.10.1
אשלגן (מ"ג)5.635.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.530.5
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.480.46

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 43.7% 6.7% 49.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.78 (0.78 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.