דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן דגים מהמטבח המרוקאי

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בעזרת סכין קטנה לנקות את הקשקשים מהסרדינים, לחתוך את הראש, לפתוח את הבטן ובעזרת שתי אצבעות למשוך את האידרה (עמוד השידרה) החוצה. לשטוף היטב את הסרדינים, לשים בקערה יחד עם המלח, מיץ הלימון והמים, ולהשרות למשך 3-4 דקות.
  • 2 בקערה נפרדת לערבב את כל מרכיבי המילוי ולהניח בצד ל- 10 דקות.
  • 3 לשים כפית מלאה מהתערובת על 10 סרדינים ומעליהם לשים את עשרת הסרדינים הנותרים. להדק היטב, לצפות בקמח המתובל ולטגן בשמן חם ולא עמוק (כ- 3/4 כוס) כ- 3 דקות מכל צד.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הסרדינים. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת לאחר הטיגון - יש לטגן בכ- 3/4 כוס שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אני ממליצה לא לטבול את הסרדינים בביצה וכך הכנתי, אך אם בחרתם כן לעשות זאת אז יש לצפות את הסרדינים בקמח, לטבול בחלבון הביצה ולטגן.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)197227
חלבונים (גרם)1.74 1.99
פחמימות (גרם)1011
מתוכן סוכרים (גרם)0.42 0.48
שומנים (גרם)17.09 19.62
מתוכם שומן רווי (גרם)1.96 2.25
נתרן (מ"ג)424.36487.21
סיבים תזונתיים (גרם)0.37 0.42
מים (גרם)50.2557.69
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)19.8622.8
ויטמין B (מ"ג)0.340.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.198.26
ויטמין C (מ"ג)8.9510.28
ויטמין E (מ"ג)0.10.11
ויטמין K (מק"ג)54.1662.18
סידן (מ"ג)21.6324.84
ברזל (מ"ג)0.470.54
מגנזיום (מ"ג)5.256.02
זרחן (מ"ג)14.8717.07
אבץ (מ"ג)0.140.16
אשלגן (מ"ג)66.0475.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 59.2% 6% 33.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.5 (1.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.