דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב מושלם של טעמים

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 264 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות טורבו.
  • 2 מקלפים את הדלורית, חותכים את הקצה ובעזרת סכין או כף מרוקנים את הסיבים (לפעמים אין בחלק הדק יותר). פורסים לטבעות דקות במנדולינה, וכשמגיעים לחלק העבה שוב מוציאים את הסיבים והגרעינים ופורסים עד הסוף.
  • 3 בתבנית עם נייר אפייה מזלפים שמן זית, מסדרים את עיגולי הדלורית, מזליפים שוב שמן זית מעל, מכניסים לאפייה בתנור למשך כ- 35-40 דקות עד שהן רכות ושזופות בקצוות, ומצננים מעט.
  • 4 מסדרים את פרוסות הדלורית הצלויות בצלחת הגשה, מפזרים מעל את גבינת הפטה, הבצל הירוק, אגוזי המלך, החמוציות והגרעינים. מפזרים גם את המלח הגס, סוחטים את מיץ הלימון, מזלפים את הדבש ומתענגים על מנת קרפצ`יו דלורית מושלמת!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מנדולינה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יעל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)349132
חלבונים (גרם)7.07 2.68
פחמימות (גרם)3714
מתוכן סוכרים (גרם)11.17 4.23
שומנים (גרם)21.61 8.18
מתוכם שומן רווי (גרם)4.34 1.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.02
כולסטרול (מ"ג)9 3.41
נתרן (מ"ג)463.85175.53
סיבים תזונתיים (גרם)1.62 0.61
מים (גרם)183.8269.56
ויטמין A (מק"ג)1,086410.94
ויטמין B (מ"ג)3.421.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.050.78
ויטמין B5 (מ"ג)0.770.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)53.5320.26
ויטמין C (מ"ג)32.6412.35
ויטמין E (מ"ג)2.630.99
ויטמין K (מק"ג)21.618.18
סידן (מ"ג)140.2153.06
ברזל (מ"ג)1.630.62
מגנזיום (מ"ג)74.2528.1
זרחן (מ"ג)91.0134.44
אבץ (מ"ג)0.620.23
אשלגן (מ"ג)628.38237.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.81.82
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.960.36
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.841.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.910.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.90.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 32.3% 10.6% 54.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.