דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת השוקולד הכי טעימה לסופ"ש

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות לכל עוגת שמרים נוטלה (סה"כ 5 עוגות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ללוש במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק (למעט החמאה) למשך כ- 2 דקות. להוסיף את קוביות החמאה בהדרגה וללוש עד שמתקבל בצק חלק ומעט דביק.
  • 2 לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהתפיח למשך לילה במקרר.
  • 3 לאחר לילה במקרר לחלק את הבצק ל- 5 חלקים שווים (כ- 380 גרם לחלק) ולכסות בניילון נצמד.
  • 4 העבודה היא עם כל חלק בנפרד: לרדד את הבצק על משטח מקומח למלבן דק יחסית (בעובי 3-5 מ"מ), למרוח כ- 200 גרם שוקולד נוטלה על כל חלק באופן שווה, לגלגל לנחש ארוך, לחצות לאורך וליצור צורה של בורג (או כל צורה אחרת שאוהבים).
  • 5 להעביר את עוגת הבורג אל תבנית אינגליש קייק מתאימה, ולהתפיח עוד כשעה וחצי.
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 7 להרתיח את הסוכר והמים, לערבב עד שהסוכר נמס ולצנן (יש לעשות זאת בזמן התפחת העוגה).
  • 8 להבריש את העוגות בסירופ הסוכר ישר כשהן יוצאות מהתנור ולקרר (אם יש לכם סבלנות ואתם מתאפקים). מתקבלת עוגת שמרים נוטלה פשוט מושלמת כמו במאפיות!
  • 9 בתיאבון חיוך
  • הערות והמלצות >>>
  • 1 מי שלא רוצה להתפיח את הבצק במשך לילה במקרר - יכול להתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח בטמפרטורת החדר ולהמשיך לפי המתכון.
  • 2 לרוב, כל מילוי שתרצו להוסיף להעוגה צריך לשקול בערך עד לחצי ממשקל הבצק.
  • 3 ניתן להכין את הבצק בגרסת פרווה ע"י החלפת החמאה במחמאה או נטורינה, והחלפת החלב בחלב צמחי או מים.
  • 4 ניתן להכניס את העוגה לאחר העיצוב הסופי ישר לאפייה ללא התפחה נוספת, אך תצא לכם עוגה דחוסה ביחס לזו התפוחה.
  • 5 ניתן לחלק את הבצק ל- 2 ואז לקבל 2 וחצי עוגות או עוגות גדולות יותר. חשוב להתאים את המילוי בהתאם.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של קאי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)269373
חלבונים (גרם)4.4 6.11
פחמימות (גרם)3549
מתוכן סוכרים (גרם)19.73 27.39
שומנים (גרם)12 16.65
מתוכם שומן רווי (גרם)5.6 7.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.310.42
כולסטרול (מ"ג)36.26 50.34
נתרן (מ"ג)99.51138.14
סיבים תזונתיים (גרם)0.17 0.23
מים (גרם)8.9412.41
ויטמין A (מק"ג)8.712.08
ויטמין B (מ"ג)0.270.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.11
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.5614.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.07
ויטמין C (מ"ג)1.21.67
ויטמין D (מק"ג)0.110.15
ויטמין E (מ"ג)0.060.08
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)26.9237.37
ברזל (מ"ג)0.680.94
מגנזיום (מ"ג)0.70.98
זרחן (מ"ג)29.7741.33
אבץ (מ"ג)0.070.1
אשלגן (מ"ג)7.6810.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.20.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.190.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 23.1% 8.5% 68.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.