דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 320 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנטנות.
  • 2 מבשלים את פרחי הכרובית וקוביות תפוחי האדמה עד לריכוך ומסננים מהמים.
  • 3 בסיר בינוני ממיסים את החמאה.
  • 4 מוסיפים את הקורנפלור ובוחשים.
  • 5 מוסיפים את החלב בהדרגה ומבשלים כ- 5 דקות תוך בחישה לקבלת רביכה דלילה. במידה והרביכה יוצאת סמיכה מאוד, להוסיף עוד חלב.
  • 6 מוסיפים את הגבינה הצהובה, בוחשים ומכבים את האש.
  • 7 מוסיפים את הגבינה הלבנה, פרחי הכרובית, הביצים ותפוחי האדמה.
  • 8 מתבלים, בוחשים ומוזגים לתבנית מרופדת בנייר אפיה או משומנת.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת - כ- 35 עד 50 דקות.
  • 10 בתיאבון!

ציוד נדרש: תבנית פיירקס או תבנית חרס בינונית.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)27385
חלבונים (גרם)14.25 4.45
פחמימות (גרם)258
מתוכן סוכרים (גרם)3.54 1.11
שומנים (גרם)13.75 4.3
מתוכם שומן רווי (גרם)7.37 2.3
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)113.87 35.59
נתרן (מ"ג)634.52198.29
סיבים תזונתיים (גרם)4.7 1.47
מים (גרם)196.0961.28
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)36.2111.32
ויטמין B (מ"ג)3.631.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.420.44
ויטמין B5 (מ"ג)1.370.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)77.6424.26
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.06
ויטמין C (מ"ג)66.8320.89
ויטמין D (מק"ג)0.60.19
ויטמין E (מ"ג)0.330.1
ויטמין K (מק"ג)20.856.52
סידן (מ"ג)218.3668.24
ברזל (מ"ג)1.050.33
מגנזיום (מ"ג)32.6710.21
זרחן (מ"ג)113.435.44
אבץ (מ"ג)0.690.22
אשלגן (מ"ג)437.92136.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.750.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.250.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.430.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.840.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.790.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 24% 24.8% 43%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.