דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה חמוסטה עם מנגולד
קובה חמוסטה עם מנגולד
הקובה הכי טעימה בחורף

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 364 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (סה"כ כ- 43 קובות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את צלי בשר הכתף השלם בסיר מים. לאחר שיוצא ה"ליכלוך" (הקצף) - מסננים את המים ומניחים את הבשר שוב בסיר עם מים חדשים עד לכיסוי מלא.
  • 2 מוסיפים לסיר את כל שאר מרכיבי מלית הבשר ומבשלים על אש בינונית מכוסה למשך כשעתיים או עד שהבשר מתרכך וניתן לפרק אותו (בשר מפורק, עדיף לפרק כשהוא חם בעזרת הידיים או עם כף עץ). השום נכנס כשיניים שלמות כי הוא מתרכך במהלך הבישול ומתמזג עם הבשר.
  • 3 לאחר שהבשר מפורק - לשים היטב את כל מרכיבי המעטפת בקערה, ומניחים את הקערה בשיש למנוחה למשך כחצי שעה מכוסה בניילון נצמד מעל (שלא יתייבש כי אז המעטפת תיקרע).
  • 4 בזמן שהמעטפת נחה בצד - מתחילים להכין את המרק: מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
  • 5 לוקחים ממעטפת הסולת, ממלאים בכף גדולה ומפנקת של בשר מפורק, כך יוצרים את כל הקובות, מכניסים אותן למרק הרותח ומבשלים את הקובות עוד כחצי שעה על אש בינונית.
  • 6 מתקבלת קובה חמוסטה חמצמצה וטעימה במיוחד ליום חורף קר!
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)467128
חלבונים (גרם)24.96 6.87
פחמימות (גרם)5816
מתוכן סוכרים (גרם)3.59 0.99
שומנים (גרם)14.79 4.07
מתוכם שומן רווי (גרם)3.84 1.06
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.340.09
כולסטרול (מ"ג)55.33 15.22
נתרן (מ"ג)1,196329.11
סיבים תזונתיים (גרם)1.56 0.43
מים (גרם)250.5468.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)55.8215.35
ויטמין B (מ"ג)4.521.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.970.82
ויטמין B5 (מ"ג)0.770.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.430.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.524.27
ויטמין B12 (מק"ג)3.931.08
ויטמין C (מ"ג)8.192.25
ויטמין E (מ"ג)0.590.16
ויטמין K (מק"ג)41.9311.53
סידן (מ"ג)47.5813.09
ברזל (מ"ג)3.170.87
מגנזיום (מ"ג)41.911.53
זרחן (מ"ג)173.3247.68
אבץ (מ"ג)6.391.76
אשלגן (מ"ג)436.75120.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.530.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.440.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.651
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.340.92

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 14.8% 25% 58.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.