דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`יפס זוקיני
צ`יפס זוקיני
צ`יפס זוקיני
אתם הולכים להתמכר לצ`יפס זוקיני הזה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (קערה בינונית של צ`יפס זוקיני))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הזוקיני ולפרוס לעיגולים דקים ידנית או באמצעות מנדולינה.
  • 2 להניח את פרוסות הזוקיני על מגש, לפזר מעל 1/2 כפית מהמלח ולהניח בצד לכשעה כדי שהזוקיני יגיר נוזלים.
  • 3 לחמם מראש את התנור לחום של 100 מעלות צלזיוס ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
  • 4 להניח את פרוסות הזוקיני על מגבת ולייבש קלות עם מגבת נוספת או נייר סופג.
  • 5 להניח את פרוסות הזוקיני על תבנית האפייה שהכנו ולהבריש אותן קלות עם שמן הזית (אפשר גם להתיז את השמן כספריי).
  • 6 לאפות בתנור למשך כ- 70-90 דקות או עד לקבלת הזהבה קלה. בסיום האפייה לפזר מעל את המלח הנותר והפלפל השחור, ולהגיש צ`יפס זוקיני מושלם.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מנדולינה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של עדי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11472
חלבונים (גרם)3.96 2.51
פחמימות (גרם)53
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)9.79 6.21
מתוכם שומן רווי (גרם)1.52 0.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.03
נתרן (מ"ג)876.52556.52
סיבים תזונתיים (גרם)1.66 1.05
מים (גרם)134.4985.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)36.2923.04
ויטמין B (מ"ג)1.911.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.030.65
ויטמין B5 (מ"ג)0.530.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.210.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.0318.43
ויטמין C (מ"ג)49.531.43
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.410.26
סידן (מ"ג)32.0820.37
ברזל (מ"ג)1.230.78
מגנזיום (מ"ג)48.3630.7
זרחן (מ"ג)135.2885.89
אבץ (מ"ג)1.210.77
אשלגן (מ"ג)668.88424.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.3% 48.8% 19.7% 23.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.14 (1.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.