דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוזים טעימה וממכרת
עוגת תפוזים טעימה וממכרת
עוגת תפוזים טעימה וממכרת
העוגה הכי מתאימה ליד הקפה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 להקציף במיקסר את החלבונים במהירות גבוהה, להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהמשיך בהקצפה עד שנקבל קצף תפוח ויציב.
  • 3 להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את החלמונים אחד אחרי השני (לא ביחד). להוסיף את השמן בזרם דק, מיץ התפוזים ומחית הוניל. לבסוף להוסיף את הקמח התופח ולהמשיך להקציף עד שמתקבלת בלילה אחידה שאותה נמזוג לתבנית האפייה (ראו ציוד נדרש).
  • 4 לאפות בתנור החם למשך כ- 60-70 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (לי לקח בתנור שלי כ- 70 דקות אפייה, כמובן שפרק הזמן משתנה בין תנור לתנור).
  • 5 להוציא מהתנור כשהעוגה מוכנה. אם השתמשתם בתבנית אנג`ל אז אין צורך לשמן, אלא להפוך על משטח ולצנן אותה ככה. כשהיא קרה לחלוטין ניתן לחלץ וכך היא שומרת על גובהה. אם השתמשתם בכל תבנית אחרת מומלץ לצנן לפני החילוץ. לאחר מכן, לבזוק את אבקת הסוכר מעל (אפשר גם לוותר).
  • 6 זהו, תיהנו מעוגת תפוזים חלומית - תודו לי אחר כך!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם בלון הקצפה, תבנית אנג`ל/סיר פלא/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה במיקסר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של בת חן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)262304
חלבונים (גרם)5.02 5.82
פחמימות (גרם)3137
מתוכן סוכרים (גרם)18.09 20.99
שומנים (גרם)12.99 15.07
מתוכם שומן רווי (גרם)1.58 1.84
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)94.86 110.06
נתרן (מ"ג)145.9169.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.03
מים (גרם)32.3637.54
ויטמין A (מק"ג)41.147.69
ויטמין B (מ"ג)1.551.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.21
ויטמין B3 (מ"ג)0.770.89
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.5914.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.26
ויטמין C (מ"ג)2.252.61
ויטמין D (מק"ג)0.520.61
ויטמין E (מ"ג)0.270.31
ויטמין K (מק"ג)0.080.09
סידן (מ"ג)14.7517.11
ברזל (מ"ג)0.460.54
מגנזיום (מ"ג)3.514.07
זרחן (מ"ג)51.0959.28
אבץ (מ"ג)0.330.39
אשלגן (מ"ג)41.8248.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.46
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.931.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.871.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 26.2% 10.1% 63.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?