דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לבבות גבינה מבצק עלים
לבבות גבינה מבצק עלים
מתכון קל ומהיר שכדאי לאמץ

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (25-30 מאפים (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מפשירים את בצק העלים (אני אוהבת להפשיר לילה לפני במקרר, אבל אפשר לגמרי גם כשעה על השיש) ופורסים אותו על משטח העבודה.
  • 2 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 3 מוסיפים את הגבינה המגורדת על בצק העלים ומהדקים לבצק בעזרת הידיים.
  • 4 מקפלים את הבצק לשניים ואז שוב את שני הצדדים כלפי פנים (כמו בסרטון באינסטגרם). חותכים לרצועות ומסדרים על מגש עם נייר אפייה.
  • 5 מעצבים למאפים בצורת לב בעזרת היד והמספריים: את הפינה מוחצים עם היד, השפיץ של הלב והחלק העליון של הלב מעצבים בעזרת עיגול כלפי פנים (ניתן לגזור במרכז הלב עם מספריים ואז יותר נוח לעצב כלפי פנים צורה ממש של לב).
  • 6 מברישים בביצה הטרופה, מפזרים את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15-20 דקות או עד להשחמה. מאפה שמאוד מתאים ליום האהבה!
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של נופר!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)167347
חלבונים (גרם)4.48 9.29
פחמימות (גרם)1327
מתוכן סוכרים (גרם)0.1 0.21
שומנים (גרם)10.78 22.36
מתוכם שומן רווי (גרם)5.28 10.95
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.130.26
כולסטרול (מ"ג)16.09 33.37
נתרן (מ"ג)145.68302.16
סיבים תזונתיים (גרם)0.13 0.27
מים (גרם)6.3113.09
ויטמין A (מק"ג)19.8741.21
ויטמין B (מ"ג)0.110.23
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.773.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.47
ויטמין D (מק"ג)0.050.1
ויטמין E (מ"ג)0.040.09
ויטמין K (מק"ג)0.210.44
סידן (מ"ג)47.1497.76
ברזל (מ"ג)0.080.17
מגנזיום (מ"ג)2.084.31
זרחן (מ"ג)36.4275.53
אבץ (מ"ג)0.290.6
אשלגן (מ"ג)10.1421.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.40.83
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.951.97
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.591.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 37.7% 15.7% 46.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.