דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פנה ירקות כתומים ודניס
פנה ירקות כתומים ודניס
צבעוני, טעים ובריא

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 603 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 משרים את הדגים (4 פילטים של דג דניס חתוכים לקוביות 2X3 ס"מ - ניתן להשתמש גם בדגי בס או קוד), מיץ הלימון, האורגנו ו- 3 שיני שום פרוסות למשך כחצי שעה.
  • 2 מחממים מחבת ומוסיפים כף שמן זית. צולים את קוביות הדגים. מפזרים מעל קורט מלח וקורט פלפל (לפי הטעם). מניחים בצד.
  • 3 מבשלים את הפנה לפי הוראות היצרן.
  • 4 למחבת גדול ועמוק, על הלהבה הקטנה ביותר, מכניסים חצי כוס שמן זית, 10 שיני שום פרוסות, קורט פלפל שחור גרוס וקורט מלח (לפי הטעם), עלה מרווה וכמה עלי בזיליקום מתוך הצרור.
  • 5 למעשה לא מטגנים אלא מוציאים את כל הטעמים לתוך השמן.
  • 6 כאשר השום מתרכך מוסיפים את הירקות והחמוציות, ומגבירים את הלהבה.
  • 7 מטגנים/מבשלים כ- 5-6 דקות עד שהבטטה מתחילה להתרכך.
  • 8 מוסיפים את הפנה המבושל (אני אוהב להוסיף גם כחצי כוס ממי הבישול לרוטב), הבלסמי, את יתר הבזיליקום ואת נתחי הדג.
  • 9 מקפיצים/מערבבים בזהירות.
  • 10 כשהפנה מצופים כולם ברוטב - מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים פרמזן מעל.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חיים מסילתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)878146
חלבונים (גרם)65.45 10.86
פחמימות (גרם)7112
מתוכן סוכרים (גרם)6.91 1.15
שומנים (גרם)36.37 6.03
מתוכם שומן רווי (גרם)6.48 1.07
כולסטרול (מ"ג)99.52 16.51
נתרן (מ"ג)596.3498.94
סיבים תזונתיים (גרם)4.62 0.77
מים (גרם)333.2355.28
ליקופן (מ"ג)1.060.18
ויטמין A (מק"ג)889.69147.6
ויטמין B (מ"ג)6.521.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.080.35
ויטמין B5 (מ"ג)2.520.42
ויטמין B6 (מ"ג)1.460.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.68.73
ויטמין B12 (מק"ג)71.16
ויטמין C (מ"ג)59.929.94
ויטמין E (מ"ג)1.660.28
ויטמין K (מק"ג)134,81922,367
סידן (מ"ג)296.9649.27
ברזל (מ"ג)3.10.51
מגנזיום (מ"ג)126.4420.98
זרחן (מ"ג)507.0784.13
אבץ (מ"ג)1.770.29
אשלגן (מ"ג)1,642272.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.470.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.70.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 20.5% 36.9% 40%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.