דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את החמאה עם שני סוגי הסוכר במיקסר עד שהתערובת אוורירית.
  • 2 מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
  • 3 מוסיפים את הקמח, המלח, הסודה לשתיה והקינמון, ומערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת.
  • 4 מוסיפים את שיבולת השועל, הצימוקים, האגוזים והחמוציות, ומערבבים היטב.
  • 5 מרפדים תבנית אפייה ומניחים כף מהתערובת במרווחים גדולים על התבנית.
  • 6 אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות.
  • 7 מוציאים מהתנור ומחכים עד שהעוגיות מתקררות ורק אז מוציאים מהתבנית.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להחליף את החמוציות באוכמניות או בכל מה שאוהבים. ניתן לשחק עם המרכיבים לפי הטעם.

שימו לב - העוגיות נעשות שטוחות ורחבות בתום האפייה ולכן יש להקפיד על רווחים גדולים יחסית בתבנית.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)180401
חלבונים (גרם)3.6 8.01
פחמימות (גרם)2760
מתוכן סוכרים (גרם)10.53 23.41
שומנים (גרם)6.76 15.03
מתוכם שומן רווי (גרם)3.14 6.98
כולסטרול (מ"ג)30.49 67.81
נתרן (מ"ג)81.58181.4
סיבים תזונתיים (גרם)1.47 3.27
מים (גרם)4.5510.13
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.4512.13
ויטמין B (מ"ג)0.551.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.19
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.160.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.0217.82
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.11
ויטמין C (מ"ג)0.140.31
ויטמין D (מק"ג)0.030.08
ויטמין E (מ"ג)0.040.1
ויטמין K (מק"ג)0.190.42
סידן (מ"ג)15.6634.81
ברזל (מ"ג)0.71.56
מגנזיום (מ"ג)21.4847.77
זרחן (מ"ג)68.66152.68
אבץ (מ"ג)0.491.08
אשלגן (מ"ג)90.98202.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.73
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.69
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.380.85
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.370.82

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 17.4% 9.3% 69.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.