דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חריימה ברוטב חריף

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 480 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

  • עגבנייה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (516 גרם)
    בשלות, קלופות ופרוסות
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרבעים
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    קלופים ופרוסים
  • זיתים ירוקים ללא גלעין - 10 יחידות - סה"כ (30 גרם)
    חופן - שחורים או ירוקים
  • פלפל ירוק חריף - 2 יחידות קטנות - סה"כ (92 גרם)
    חתוכים - לפי החריפות הרצויה
  • שום - 5 שיניים
    כתושות
  • רסק עגבניות - 1/2 קופסת שימורים - סה"כ (285 גרם)
    כוס רסק עגבניות איכותי
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    קצוצה
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
  • זרעי קימל - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • פפריקה - 5 כפות שטוחות
    מתוקה/חריפה בשמן
  • מלח -  כפיות שטוחות
    1-2 כפיות - לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • לוקוס - 1.2 ק"ג
    6 פילטים מ- 3 דגים
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בסיר שטוח את העגבניות, הפלפלים והשום ב- 4 כפות שמן זית.
  • 2 מוסיפים כוס מים לסיר הטיגון, על מנת שהתערובת לא תישרף.
  • 3 מוסיפים לסיר מחצית מכמות התבלינים (כמון, קימל, פפריקה).
  • 4 מערבבים את רסק העגבניות עם חצי כוס מים ואת התבלינים שנותרו.
  • 5 מוסיפים את הדגים (3 דגי ים חתוכים לפרוסות או 6 פילטים (לוקוס אדום/לבן, פרידה, מוסר ים, לברק, הליבוט, דניס)) ו- 3/4 כמות מהכוסברה לסיר.
  • 6 מוזגים את תערובת רסק העגבניות והתבלינים מעל הדגים ומוסיפים את שארית הכוסברה.
  • 7 מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ- 20 דקות על אש בינונית.
  • 8 רצוי להכין כמה שעות לפני ההגשה - כך הטעמים נספגים יותר טוב ומעשירים את התבשיל.
  • 9 מומלץ להגיש עם חלה טרייה.
  • 10 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)45394
חלבונים (גרם)54.94 11.44
פחמימות (גרם)357
מתוכן סוכרים (גרם)6.02 1.25
שומנים (גרם)10.47 2.18
מתוכם שומן רווי (גרם)1.81 0.38
כולסטרול (מ"ג)94 19.58
נתרן (מ"ג)1,082225.34
סיבים תזונתיים (גרם)4.85 1.01
מים (גרם)332.5969.26
ליקופן (מ"ג)2.620.54
ויטמין A (מק"ג)287.4859.87
ויטמין B (מ"ג)7.31.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.04
ויטמין B3 (מ"ג)3.080.64
ויטמין B5 (מ"ג)2.360.49
ויטמין B6 (מ"ג)1.30.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)56.3211.73
ויטמין B12 (מק"ג)1.380.29
ויטמין C (מ"ג)70.7114.73
ויטמין E (מ"ג)2.30.48
ויטמין K (מק"ג)34.427.17
סידן (מ"ג)96.7320.15
ברזל (מ"ג)4.91.02
מגנזיום (מ"ג)115.6524.09
זרחן (מ"ג)386.5880.51
אבץ (מ"ג)1.760.37
אשלגן (מ"ג)1,633340.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.360.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.540.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.670.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 10% 52.3% 33.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.