דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק חרירה מסורתי מבית אמא

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 251 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הבשר עם 3-4 ליטר מים כ- 20 דקות. לאחר הרתיחה, מוציאים מהסיר, מצננים וחותכים לקוביות. את ציר הבקר שומרים, מעבירים לסיר מתאים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הבשר, העגבניות, הסלרי והעדשים, וממשיכים בבישול למשך כ- 30-45 דקות.
  • 2 מוסיפים את החומוס, הכוסברה והפטרוזיליה, מערבבים וממשיכים בבישול כ- 15 דקות נוספות. מוסיפים את האטריות ומערבבים. מוסיפים את התבלינים ומיץ הלימון, ומערבבים.
  • 3 בקערה קטנה מכינים רביכה: מערבבים היטב את הקמח במים עד שמגיעים לתערובת נוזלית ואחידה, מוסיפים לסיר, מערבבים וממשיכים בבישול עד שהאטריות בשלות. טועמים ומתקנים תיבול. מתקבל מרק חרירה מרוקאי טעים ביותר!
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הסודניה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)444177
חלבונים (גרם)27.7 11.05
פחמימות (גרם)3012
מתוכן סוכרים (גרם)2.32 0.93
שומנים (גרם)23.61 9.42
מתוכם שומן רווי (גרם)9.15 3.65
כולסטרול (מ"ג)67.2 26.8
נתרן (מ"ג)899.49358.79
סיבים תזונתיים (גרם)7.33 2.92
מים (גרם)131.0152.26
ליקופן (מ"ג)1.570.63
ויטמין A (מק"ג)57.5922.97
ויטמין B (מ"ג)5.642.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.09
ויטמין B3 (מ"ג)3.81.52
ויטמין B5 (מ"ג)0.840.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)124.6149.7
ויטמין B12 (מק"ג)2.050.82
ויטמין C (מ"ג)23.649.43
ויטמין E (מ"ג)0.640.26
ויטמין K (מק"ג)118.2747.18
סידן (מ"ג)48.3619.29
ברזל (מ"ג)4.651.86
מגנזיום (מ"ג)53.6821.41
זרחן (מ"ג)259.4103.47
אבץ (מ"ג)5.542.21
אשלגן (מ"ג)685.26273.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.3% 26.8% 31.4% 33.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.