דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט עדשים ירוקות עם קישואים ופטרוזיליה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עדשים - 2 כוסות - סה"כ (340 גרם)
    עדשים ירוקות מושרות ללילה
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    לפי הצורך
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן בשמן את השום ושאר התבלינים במשך כ- 2 דקות, להוסיף את העדשים הירוקות המושרות ולערבב היטב.
  • 2 להוסיף כוס מים בהדרגה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה במשך כ- 20 דקות או עד שהמים מתאדים. אם העדשים לא מתרככות אז להוסיף עוד כ- 1/2 כוס מים.
  • 3 להמשיך לבשל עד להתרככות העדשים הירוקות, להוסיף את הקישואים והפטרוזיליה, ולהמשיך לבשל עוד כ- 3 דקות. אפשר להגיש חם או קר.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון והשרייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21487
חלבונים (גרם)8.02 3.27
פחמימות (גרם)219
מתוכן סוכרים (גרם)3.74 1.53
שומנים (גרם)11.84 4.83
מתוכם שומן רווי (גרם)0.86 0.35
נתרן (מ"ג)367.09149.83
סיבים תזונתיים (גרם)7.56 3.08
מים (גרם)200.3481.77
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)105.6943.14
ויטמין B (מ"ג)2.961.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.530.62
ויטמין B5 (מ"ג)0.680.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.270.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)175.4771.62
ויטמין C (מ"ג)37.9815.5
ויטמין E (מ"ג)0.390.16
ויטמין K (מק"ג)378.43154.46
סידן (מ"ג)82.0133.47
ברזל (מ"ג)4.321.76
מגנזיום (מ"ג)59.9224.46
זרחן (מ"ג)179.7973.38
אבץ (מ"ג)1.540.63
אשלגן (מ"ג)577.44235.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 24.4% 16.5% 43.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.