דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוחים קלה להכנה
עוגת תפוחים קלה להכנה
עוגת תפוחים קלה להכנה
עוגת תפוחים וקינמון קלה וטעימה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 179 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הבצק
  • קמח תופח - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
  • סוכר - 2 כוסות - סה"כ (358 גרם)
  • ביצה - 2 Large
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • חלב - כוס (240 מ"ל)
    או חלב סויה/מיץ תפוזים
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • תפוחי העץ
  • תפוח עץ ללא קליפה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (680 גרם)
    מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות
  • לפיזור מעל לפני האפייה
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
  • סוכר חום - 3/4 כוס - סה"כ (146 גרם)
  • לפיזור מעל לאחר האפייה
  • אבקת סוכר - 2 כפות - סה"כ (32 גרם)
    לא חובה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב, ומערבבים. אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים פעם נוספת.
  • 3 משמנים תבנית מרובעת ויוצקים את הבלילה לתוכה.
  • 4 מטביעים את עיגולי התפוחים בעדינות בבלילה, חלק משאירים חשופים.
  • 5 מערבבים את הקינמון והסוכר החום ביחד, ומפזרים מעל העוגה.
  • 6 מכניסים לתנור ואופים כ- 50 דקות. בודקים עם קיסם: אם הקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש - אפשר להוציא את העוגה מהתנור.
  • 7 אחרי שהעוגה התקררה מפזרים מעל אבקת סוכר. הרי לכם עוגת תפוחים קלה להכנה שיוצאת עסיסית, אוורירית ונהדרת.
  • 8 תיהנו ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף 50 גרם אגוזים. לעוגה פרווה ניתן להחליף את החלב בחלב סויה/מיץ תפוזים.

ציוד נדרש: ניתן לאפות בתבנית עגולה מס` 24, או 3 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית באורך 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דורית מנו-טל אור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)398223
חלבונים (גרם)4.89 2.74
פחמימות (גרם)7140
מתוכן סוכרים (גרם)50.01 27.99
שומנים (גרם)11.27 6.31
מתוכם שומן רווי (גרם)1.33 0.74
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)43.96 24.6
נתרן (מ"ג)191.4107.13
סיבים תזונתיים (גרם)0.8 0.45
מים (גרם)67.9238.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)19.2910.79
ויטמין B (מ"ג)0.450.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.463.05
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.06
ויטמין C (מ"ג)2.271.27
ויטמין D (מק"ג)0.230.13
ויטמין E (מ"ג)0.150.08
ויטמין K (מק"ג)0.410.23
סידן (מ"ג)41.1723.04
ברזל (מ"ג)0.340.19
מגנזיום (מ"ג)4.92.74
זרחן (מ"ג)29.2416.37
אבץ (מ"ג)0.180.1
אשלגן (מ"ג)84.0447.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 12.8% 5.5% 80.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.