דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שקשוקת פטריות ביתית

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 336 גרם למנה\יחידה

  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • סלרי - כרפס - 4 גבעולים - סה"כ (180 גרם)
    עם העלים - חתוך קטן
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - קורט
    לקישוט
  • ביצה - 4 Large - סה"כ (216 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן בשמן את הבצל עד שמשחים מעט.
  • 2 להוסיף את הכרפס והשום, ולהמשיך לטגן עד שמתרכך.
  • 3 להוסיף את הפטריות (אם הן גדולות לחתוך לחצאים).
  • 4 לתבל לפי הטעם ולערבב היטב.
  • 5 לשבור את הביצים מסביב ולבשל על להבה נמוכה כ- 20 דקות עד שהביצים מתקשות. לקשט בפפריקה ולהגיש.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)31995
חלבונים (גרם)10.19 3.03
פחמימות (גרם)257
מתוכן סוכרים (גרם)10.74 3.2
שומנים (גרם)21.09 6.28
מתוכם שומן רווי (גרם)2.99 0.89
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.320.1
כולסטרול (מ"ג)190.08 56.57
נתרן (מ"ג)635.39189.1
סיבים תזונתיים (גרם)4.4 1.31
מים (גרם)275.2681.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)95.5328.43
ויטמין B (מ"ג)6.031.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.460.14
ויטמין B3 (מ"ג)2.880.86
ויטמין B5 (מ"ג)1.990.59
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.1917.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.420.12
ויטמין C (מ"ג)15.714.68
ויטמין D (מק"ג)0.730.22
ויטמין E (מ"ג)0.860.26
ויטמין K (מק"ג)20.56.1
סידן (מ"ג)109.7432.66
ברזל (מ"ג)2.350.7
מגנזיום (מ"ג)38.3611.42
זרחן (מ"ג)216.8664.54
אבץ (מ"ג)1.490.44
אשלגן (מ"ג)692.07205.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.450.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.320.39
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.640.79
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.480.74

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 35% 16.9% 40.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.69 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.