דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שטרודל תפוחים גרוזיני
שטרודל תפוחים גרוזיני
שטרודל תפוחים גרוזיני
שטרודל טעים מהמטבח הגרוזיני העשיר

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 238 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השטרודלים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה לשים את הקמח, המלח הסוכר, השמן, הביצה והמים, וללוש לבצק נעים, רך ואלסטי.
  • 2 לחלק ל- 2 כדורים שווים, לעטוף בניילון נצמד ולשים בצד למנוחה (כשעה-שעה וחצי).
  • 3 לקלף את התפוחים, לגרד בפומפייה גסה ולסחוט מנוזלים (את המיץ אפשר לשמור ולשתות).
  • 4 לפתוח כל כדור לעלה דק, לשים במרכז חצי מכמות התפוחים המגורדים, לפזר על התפוחים את הסוכר, לערבב ולפזר על שטח הבצק.
  • 5 לטפטף כ- 3 כפות שמן על כל שטח הבצק והתפוחים, לגלגל את הבצק לרולדה במשיכות על משטח מקומח (לגלגל, למשוך ושוב לגלגל) ולחתוך לרוחב של כ- 5 ס"מ.
  • 6 לרפד תבנית עם נייר אפייה ולשמן קלות.
  • 7 לחמם את התנור לחום של 220 מעלות, לסדר בתבנית את השטרודל ובעזרת הידיים למרוח מעל השטרודל שמן (במידה ומברישים עם המברשת אז להיזהר שלא ייקרע הבצק).
  • 8 לפזר מעל השטרודל את הסוכר ובשוליים גם לשים מהסוכר לקבלת קרמל.
  • 9 להכניס לתנור שחומם מראש ולאפות כ- 25-35 דקות עד לקבלת צבע זהוב. לסדר על צלחת הגשה כשהשטרודל עדיין חם.
  • 10 מתקבל שטרודל תפוחים מפנק במיוחד - בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)403169
חלבונים (גרם)3.87 1.63
פחמימות (גרם)7331
מתוכן סוכרים (גרם)50.18 21.08
שומנים (גרם)11.96 5.02
מתוכם שומן רווי (גרם)1.03 0.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)14.05 5.9
נתרן (מ"ג)76.1531.99
סיבים תזונתיים (גרם)3.17 1.33
מים (גרם)142.5159.86
ויטמין A (מק"ג)8.693.65
ויטמין B (מ"ג)0.380.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.11.3
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.01
ויטמין C (מ"ג)0.260.11
ויטמין D (מק"ג)0.080.03
ויטמין E (מ"ג)0.110.04
ויטמין K (מק"ג)0.80.34
סידן (מ"ג)9.924.17
ברזל (מ"ג)0.320.14
מגנזיום (מ"ג)4.691.97
זרחן (מ"ג)18.067.59
אבץ (מ"ג)0.10.04
אשלגן (מ"ג)122.2951.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 13% 4.2% 79.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.