דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 52 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את חצי הכרובית במים ומלח עד להתרככות ולסנן היטב.
  • 2 למעוך את הכרובית עם מזלג, להוסיף את המלח, הפלפל הלבן, פירורי הלחם והביצים, ולערבב היטב (במידה והתערובת לא יציבה מספיק - להוסיף יותר פירורי לחם כדי שהלביבות לא תתפרקנה בטיגון).
  • 3 לחמם את השמן במחבת ובינתיים ליצור לביבות מהתערובת.
  • 4 לטגן את הלביבות עד להזהבה ולהוציא לנייר סופג.
  • 5 להגיש לביבות כרובית חמות וטעימות עם סלט ירקות ופרוסת לחם.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף עוד ירקות כמו תפוח אדמה, קישוא, גזר וכדומה. אני אוהבת את זה "נקי" - רק כרובית.

הערך התזונתי לא כולל את מלח בישול הכרובית. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. ייתכן ויהיה צורך להשתמש ביותר שמן. הלביבות האלו יצאו לי בטעות כיוון שבישלתי יותר מדי את הכרובית. לקחתי צ`אנס והתברר שהצלחתי - יצאו טעימות וגם הילדים אהבו. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5198
חלבונים (גרם)1.76 3.38
פחמימות (גרם)47
מתוכן סוכרים (גרם)0.89 1.72
שומנים (גרם)3.59 6.89
מתוכם שומן רווי (גרם)0.42 0.8
כולסטרול (מ"ג)24.53 47.09
נתרן (מ"ג)113.33217.53
סיבים תזונתיים (גרם)0.95 1.82
מים (גרם)42.3981.37
ויטמין A (מק"ג)8.5316.37
ויטמין B (מ"ג)0.631.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.56
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.739.74
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.14
ויטמין C (מ"ג)18.134.75
ויטמין D (מק"ג)0.050.1
ויטמין E (מ"ג)0.080.16
ויטמין K (מק"ג)5.6510.85
סידן (מ"ג)9.7618.74
ברזל (מ"ג)0.240.47
מגנזיום (מ"ג)4.418.46
זרחן (מ"ג)24.2246.48
אבץ (מ"ג)0.130.26
אשלגן (מ"ג)65.82126.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.13
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.230.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.7% 36.7% 18% 35.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.68 (0.84 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.