דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירקות מופחת קלוריות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 262 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את כל הירקות איך שאוהבים, מניחים אותם ואת העדשים הכתומות בסיר, מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה.
  • 2 מוסיפים את כל עשבי התיבול והתבלינים לפי הטעם, מערבבים בעדינות ומביאים שוב לרתיחה.
  • 3 מכסים את הסיר ומנמיכים לאש בינונית.
  • 4 מבשלים כרבע שעה או עד שכל הירקות רכים.
  • 5 מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)10841
חלבונים (גרם)6.55 2.5
פחמימות (גרם)218
מתוכן סוכרים (גרם)6.61 2.52
שומנים (גרם)0.85 0.32
מתוכם שומן רווי (גרם)0.14 0.05
נתרן (מ"ג)194.9574.41
סיבים תזונתיים (גרם)7.36 2.81
מים (גרם)230.6888.04
ויטמין A (מק"ג)419.44160.09
ויטמין B (מ"ג)6.332.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.11
ויטמין B3 (מ"ג)3.721.42
ויטמין B5 (מ"ג)1.670.64
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)118.2745.14
ויטמין C (מ"ג)91.4834.92
ויטמין D (מק"ג)0.280.11
ויטמין E (מ"ג)1.540.59
ויטמין K (מק"ג)34.1413.03
סידן (מ"ג)52.4520.02
ברזל (מ"ג)3.461.32
מגנזיום (מ"ג)48.3518.45
זרחן (מ"ג)174.3866.56
אבץ (מ"ג)1.460.56
אשלגן (מ"ג)708.01270.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.4% 2.3% 18.1% 59.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.04 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.