דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש פטריות ביתי
קיש פטריות ביתי
קיש טעים ביותר לחובבי הפטריות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבז מזון לערבל את החמאה, הקמח והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף את הביצה והמים הקרים, ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק.
  • 2 לרדד את הבצק לעיגול הגדול במעט מגודל התבנית, להניח בתבנית, להדק לבסיסה (ללחוץ מעט), להגביה עד לגובה השוליים וליישר את הקצוות.
  • 3 לחורר את הבצק בתבנית עם מזלג ולהעביר למקפיא עד שהמלית מוכנה.
  • הכנת מלית הפטריות:
  • 1 לפרוס היטב את כל סוגי הפטריות ולהקפיץ במחבת בשמן הזית למשך כמה דקות עד להזהבה.
  • 2 להסיר את הפטריות מהאש, לתבל בעירית ובתבלינים (כולל השום והתימין) ולערבב היטב.
  • 3 לצנן את מלית הפטריות במסננת על מנת להסיר עודפי נוזלים.
  • הכנת הרויאל, הרכבת הקיש והאפייה:
  • 1 באמצעות מטרפה ידנית לערבב את כל מצרכי הרויאל.
  • 2 לחמם את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 3 להוציא את הבצק מהמקפיא, להניח מעליו את מלית הפטריות ולצקת מעל את רוטב הרויאל.
  • 4 לקשט מעל עם שתי פטריות חתוכות ולאפות בתנור במשך כ- 40 דקות עד שהקיש מזהיב יפה. מתקבל קיש פטריות מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בינונית חד פעמית או תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)312236
חלבונים (גרם)7.14 5.4
פחמימות (גרם)2317
מתוכן סוכרים (גרם)1.05 0.8
שומנים (גרם)21.85 16.54
מתוכם שומן רווי (גרם)11.23 8.5
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.210.16
כולסטרול (מ"ג)134.57 101.88
נתרן (מ"ג)326.89247.49
סיבים תזונתיים (גרם)1.3 0.99
מים (גרם)58.5244.31
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)54.8141.5
ויטמין B (מ"ג)3.622.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.19
ויטמין B3 (מ"ג)1.81.36
ויטמין B5 (מ"ג)1.381.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.816.51
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.15
ויטמין C (מ"ג)3.192.42
ויטמין D (מק"ג)0.550.42
ויטמין E (מ"ג)0.40.3
ויטמין K (מק"ג)5.063.83
סידן (מ"ג)31.4123.78
ברזל (מ"ג)1.080.82
מגנזיום (מ"ג)11.738.88
זרחן (מ"ג)87.6466.35
אבץ (מ"ג)0.760.57
אשלגן (מ"ג)197.16149.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.550.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.460.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.860.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.790.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 41.3% 13.5% 42.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.73 (0.77 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.